Italija Crnoj Gori donirala patrolne čamce

Za bezbjednije granice na Jadranu

Italija Crnoj Gori donirala patrolne čamce

Na osnovu Memoranduma o razumijevanju za podršku kapaciteta nadgledanja na moru u svrhu spašavanja lica, sigurnosti navigacije, kontrole ribarenja i očuvanja morske sredine, koji je početkom avgusta potpisan između Ministarstva unutrašnjih poslova i Republike Italije, odnosno Ministrastva infrastrukture i saobraćaja te zemlje, danas je zvanično uručena donacija u vidu dva patrolna čamca ukupne vrijednosti 89.690,66 eura.

Ovim povodom ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić sastao se sa delagacijom Italije, koju su činili ambasador te zemlje u Crnoj Gori, Vinćenco Del Monako, senator u Senatu Republike Italije Aldo Di Biađo, i predstavnici italijasnke Obalske straže.

''Zahvaljujući na donaciji, Nuhodžić je dosadašnju saradnju ocijenio kvalitetnom, naročito u pogledu pružanja podrške i pomoći Republike Italije u procesu evropskih integracija, kao i u procesu NATO integracija koje je naša zemlja nedavno uspješno završila'' navedeno je u saopštenju.

patrolni

Na sastanku je zajednički iskazana spremnost da se dosadašnja saradnja intenzivira i unaprijedi naročito na planu policijskih poslova, kroz razmjenu obaviještajnih podataka, u cilju proaktivnijeg pristupa u borbi protiv transnacionalnog kriminala.

Donirani patrolni čamci koristiće se za nadzor granice, kao i za poslove potrage i spasavanja, u humanitarnim vanrednim situacijama i zaštiti morske sredine, i umnogome će, kako je zakljuleno iz Ministarstva, ''doprinijeti osiguravanju kontrole i navigacije u jednoj osjetljivoj oblasti Jadranskog mora koja se smatra važnom tačkom međunarodnog trgovačkog saobraćaja.''

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.