Privatno-javno partnerstvo sa doMEn.me primjer dobrog poslovanja
Sa sastanka

Privatno-javno partnerstvo sa doMEn.me primjer dobrog poslovanja

Privatno-javno partnerstvo sa domaćom kompanijom doMEn.me i njenim osnivačima i vlasnicima, GoDaddy i Afilias, predstavlja dobar primjer poslovanja zahvaljujući kojem država ostvaruje značajne prihode i kreira prepoznatljiv imidž u svijetu, smatraju ministar ekonomije Dragica Sekulić i predstavnici tih preduzeća.

Na današnjem sastanku prezentovani su dosadašnji rezultati u toj oblasti i dogovoren način dalje saradnje. 

"Ekstenzija .me trenutno je najatraktivnija u regionu, sa više od milion registracija, a od 2008. godine je po osnovu njene valorizacije u državni budžet prihodovano više od 21 milion EUR“, navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Potpredsjednik kompanije GoDaddy James Bladel, viši savjetnik u Afilijasu, Desiree Željka Miloshevic i izvršni direktor i marketing menadžer u kompaniji doMEn.me, Predrag Lešić i Nataša Đukanović razgovarali su danas sa Sekulić o dosadašnjoj saradnji tih kompanija sa Vladom.

Sekulić je navela da je oblast telekomunikacija važan dio crnogorske ekonomije i da Vlada intenzivno radi na tome da unaprijedi poslovni ambijent i u toj oblasti.

Bladel je upoznao Sekulić sa detaljima poslovanja te kompanije koja je, kako je kazao, sa istorijom dugom 20 godina, najveća hosting kompanija u svijetu.

Sastanku je prisustvovao i profesor sa Univerziteta Crne Gore, Božo Krstaić, kojeg je Vlada nedavno imenovala za ccTLD (country code Top Level Domain) mendažera.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.