Medojević: Crnoj Gori treba patriotska vlada
Nebojša Medojević

Koja bi štitila nacionalne interese

Medojević: Crnoj Gori treba patriotska vlada

Crnoj Gori treba pomirenje Crnogoraca i Srba i formiranje patriotske vlade koja bi štitila nacionalne interese, ocijenio je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

On je na konferenciji za novinare, povodom izjave ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija da je nemoguće ratifikovati sporazum o razgraničenju sa Crnom Gorom, kazao da je odnos dvije države problematičan i da je ušao u kritičnu fazu.

Kako prenosi RTCG, Medojević je kazao da je albansko pitanje u Crnoj Gori otvoreno, ali i da "pedalj zemlje nekoj drugoj državi ne treba dati bez borbe".

On je ocijenio da je Crna Gora u utorak ponižena, i da je bila neophodna reakcija crnogorskog šefa diplomatije Srđana Darmanovića.

"Da povuče priznanje Kosova, jer ako Kosovo ne priznaje granice Crne Gore, onda nema ni jednog državnog ni diplomatskog ni bilo kog drugog razloga da Crna Gora priznaje Kosovo", poručio je Medojević.

On smatra da ministar spoljnih poslova "treba automatski da pozove ambasadora Kosova u Crnoj Gori, i da mu kaže, i to na nižem diplomatskom nivou, da je persona non grata, i da mu da rok od 24 sata da napusti Crnu Goru".

''Ministar spoljnih poslova normalne suverene Crne Gore bi odmah danas povukao ambasadora sa Kosova. Radi se o veoma ozbiljnim pitanjima. Nevezano koja politička opcija ima većinu u parlamentu Kosova, očigledno je da oni ne priznaju granice Crne Gore", rekao je Medojević.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.