Potvrđena optužnica protiv građevinskih radnika: Dizalica bila neispravna
Ilustracija

Potvrđena optužnica protiv građevinskih radnika: Dizalica bila neispravna

Osnovni sud u Kotoru potvrdio je optužnicu protiv trojice građevinskih radnika usljed čijih propusta je na gradilištu u Bečićima nastradao državljanin BiH Edin Hasić.

Tužilaštvo ih tereti za teško djelo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opasnosti neobezbjeđenjem mjera zaštite na radu.

Hasić je bio angažovan kao radnik na izgradnji stambene zgrade na gradilištu „Nitroinženjeringa” Bar u Bečićima.

Prema optužnici, J.F. kao poslovođa, A.Š. kao brigadir i N.R. kao kranista su 21.11.2016. godine, u 12.20, na gradilištu u Bečićima, nehatno ugrozili živote Edina Hasića i E.Š.

Istraga je utvrdila da je diza li ca bi la u ne is prav nom stanju u dijelu funkcionisanja zvučnog signala koji se mora dati kada se u manipulacionom prostoru iznad koga prolazi teret nalaze dru ga lica.

Optuženi N.R., iako je primijetio da je teret nepravilno vezan i da se ispod putanje tereta nalaze radnici, počeo je da prenosi teret usljed čega je došlo do pada dijela tereta jedne oplate na Hasića, koji je zadobio teške tjelesne povrede i na licu mjesta preminuo.

Dnevne novine

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.