U ovoj sezoni sa kruzera uploviće 11.000 turista
Ilustracija

Bar

U ovoj sezoni sa kruzera uploviće 11.000 turista

Ovogodišnja kruzing sezona u Baru biće zatvorena posljednjim uplovljavanjem kruzera u barsku luku krajem oktobra. To će biti deveti kruzer u ovoj sezoni i sa kojim će ukupno oko 11.000 putnika posjetiti ovaj grad.

Bar je postao nova kruzing destinacija zahvaljujući Global ports holding, poznatom svjetskom operateru za kruzing, koji je postao većinski vlasnik dijela barske luke, sada pod nazivom Port of Adria, pišu Dnevne novine prenosi CdM.

U luku danas uplovljava peti od najavljenih šest dolazaka britanske kompanije “Thomson Cruises”, koja je rezervisala dolazak posredstvom agencije Allegra Montenegro. Ista kompanija će ovu kruzing sezonu zatvoriti 25. oktobra, kada je najavljen i njihov šesti dolazak. Sa njihovim uplovljavanjem to će biti deveti kruzer koji uplovljava u ovu luku.

Početkom ovog mjeseca u Bar je uplovio najveći kruzer, koji je ikada doticao obale naše luke.

Brod “Norwegian Star” američke kompanije uplovio je sa skoro 3000 putnika i više od 1000 članova posade.

Prema navodima iz kompanije Port of Adria, za našu destinaciju sve je više interesovanja od kruzing operatera.

“U prošloj sezoni bilo je svega sedam kruzinga koji su uplovili u ovoj luci sa 8.660 putnika, a u ovoj devet sa oko 11.000 putnika, dok za narednu godinu postoje već rezervacije za uplovljavanje 16 kruzing brodova sa 25.500 putnika” ističu iz ove kompanije, dodajući da je to značajan podsticaj lokalnom turizmu i ekonomiji.

Plan ove kompanije je da u skorije vrijeme u Bar dovede oko 200.000 turista, što bi značilo prihod od 17 miliona eura.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.