DF izabrao Andriju Jovićevića za kandidata na predsjedničkim izborima
Demokratski front

Demokrate neće pomirenje

DF izabrao Andriju Jovićevića za kandidata na predsjedničkim izborima

Demokratski front će, nakon 1. oktobra najvjerovatnije saopštiti da je kandidat ovog političkog saveza na predstojećim predsjedničkim izborima direktor beogradskog hotela “Mažestik” Andrija Jovićević, saznaju Dnevne novine iz više izvora DF-a

Jovićević, koji je i nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, biće ponuđen kao nestranačka ličnost, kao zajednički kandidat ostatku opozicije, iako je već sada jasno da od jedinstvenog nastupa nema ništa.

Demokrate Crne Gore saopštile su juče da nemaju namjeru da se mire liderima DF-a.

“To se neće desiti, jer smo sa liderima DF završili svaku komunikaciju”, jasni su u toj partiji.

Sada je jasno da sa DF-om u predsjedničku trku neće Demokrate, a to su, na neki način, najavili i GP URA, a prije dva dana oštrim saopštenjem i Socijaldemokratska partija. Prema saznanjima Dnevnih novina, moguće je da će predsjedničkog kandidata podržati Ujedinjena Crna Gora Gorana Danilovića.

Izbori za predsjednika Crne Gore biće održani na proljeće naredne godine, a Demokratski front je proteklih mjeseci pokušavao da ubijedi ostatak opozicije da podrže njegovog kandidata. Od prije dva dana, međutim, jasno je da Socijaldemokratska partija Ranka Krivokapića i Demokrate Alekse Bečića, neće podržati kandidata DF-a.

Očigledno je da je opoziciona grupacija Demokratski front odlučila da stavi tačku na nagađanja ko može biti predsjednički kandidat, i nakon odbijanja dijela opozicije građanima ponudi nekog za koga računaju da bi bio prihvatljiv za čitavu opoziciju i za dio glasačkog tijela koje je, do sada, bilo neopredijeljeno. U ovom slučaju, Jovićević je bio izbor lidera DF-a, čovjek koji se sada bavi biznisom u Srbiji i koji je bio smijenjen kao ministar u Vladi Mila Đukanovića, nakon afere Moldavka S.Č. iz 2004. godine.

Beogradske Večernje novosti su pisale da je of-šor fir­ma sa Islan­da “Atlas ven­tu­ra hol­ding” po­sta­la no­vi ve­ćin­ski vla­snik ho­te­la “Ma­že­stik”, u kojem je direktor Andrija Jovićević. Pa­ket od 51,46 od­sto ak­ci­ja u “Ma­že­sti­ku” pre­u­ze­li su tada od fir­me “Atlas si­stem” Be­o­grad.

Cije­na za pa­ket od 51,46 od­sto ak­ci­ja “Ma­že­sti­ka” je oko 2,23 mi­li­o­na eura i go­to­vo je u cent ista onoj po ko­joj ih je “Atlas si­stem” ku­pio od ma­lih ak­ci­o­na­ra prije ne­ko­li­ko mje­se­ci.

Ono što u ovoj pre­pro­da­ji pa­da uoči su isu­vi­še slič­ni na­zi­vi pro­dav­ca i kup­ca. “Atlas …” je u oba na­zi­va fir­me. Zva­nič­ni po­da­ci, kako su pisale “Novosti”, ka­žu da je 100-pro­cent­ni vla­snik “Atlas si­ste­ma” Be­o­grad Du­ško Kne­že­vić.

 

Dnevne novine

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.