Evo koliko Opštine izdvajaju novca za civilni sektor
Ilustracija

Finansiranje projekata NVO

Evo koliko Opštine izdvajaju novca za civilni sektor

Za finansiranje projekata nevladinih organizacija 23 opštine su ove godine ukupno izdvojile više od 700.000 eura.

Od primorskih opština najizdašniji je Kotor koji je za tu namjenu opredijelio oko 160.000 eura.

 Sekretarka za kulturu, sport i društvene djelatnosti, Jelena Vukasović kaže da je to jedan odsto tekućeg budžeta.

- Prošle godine je opredijeljeno 30.000 eura - kazala je Vukasović.

Lokalna uprava u Herceg Novom je za ovu godinu izdvojila 111.000 eura. Marija Krivokapić iz PR službe Kabineta predsjednika opštine, kazala je da su ove godine kao prioriteti izdvojeni projekti iz sociohumanitarne oblasti i oni koji su se odnosili na zaštitu kulturne baštine.

Opština Budva izdvojila je 70.000 eura za finansiranje nevladinih organizacija, kao i prošle godine.

V.d. sekretara za lokalnu samoupravu Milijana Vukotić-Jelušić, kazala je da prošle godine nijesu bila predviđena sredstva budžetom, te da nije bio raspisan konkurs za raspodjelu sredstava.

Opština Tivat je na osnovu poziva NVO ove godine opredijelila 60.000 eura, dok je na direktni zahtjev nevladinih organizacija dodijeljeno približno 7.000 eura.

Bar je izdvojio 40.000 eura za podršku projektima civilnog sektora.

Prema riječima Ane Živanović iz Službe predsjednika opštine, u toku je donošenje nove odluke o kriterijumima , načinu i postupku raspodjele sredstava i raspisivanje javnog konkursa za raspodjelu sredstava za projekte.

Opština Ulcinj je iz budžeta za NVO izdvojila 40.000 eura, 15.000 eura više u odnosu na prethodnu godinu

Od opština na sjeveru najviše novca civilnom sektoru ove godine dodijeliće Bijelo Polje - 61.000 eura.

Sekretarka za lokalnu samoupravu Saida Čikić, kaže da je 50.000 eura predviđeno za finansiranje nevladinih, a preostalih 11.000 za organizacije osoba sa invaliditetom.

 

Portal Analitika/Pobjeda

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.