U obrazovne ustanove u Ulcinju uloženo preko dva miliona eura
Foto: Ministarstvo prosvjete

Šehović i Cungu

U obrazovne ustanove u Ulcinju uloženo preko dva miliona eura

Ministar prosvjete dr Damir Šehović sa saradnicima sastao se danas sa predsjednikom Opštine Ulcinj Nazifom Cunguom, sa kojim je razgovarao o utvrđivanju narednih koraka u realizaciji dva velika projekta: izgradnje novog vrtića u Ulcinju i područne jedinice JU OŠ “Bedri Elezaga” u Sukobinu.

Sagovornici su se saglasili da su ulaganja u obrazovni sistem na teritoriji Ulcinja u prethodnom periodu bila značajna, izdvojivši rekonstrukciju JU OŠ „Boško Strugar“, JU OŠ „Maršal Tito“, JU OŠ “Bedri Elezaga” i JU Srednja mješovita škola „Bratstvo - jedinstvo“, koje su obnovljene kroz Program energetske efikasnosti u javnim zgradama, ukupne vrijednosti 2. 300 000 eura. 

Naglasili su, takođe, da je potrebno intenzivirati aktivnosti na izgradnji novog vrtića u Ulcinju i područne jedinice JU OŠ “Bedri Elezaga” u Sukobinu, čime će mreža obrazovno-vaspitnih ustanova na teritoriji opštine biti značajno bogatija. 

Ministar Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da će se jedan od sedam vrtića, čija se izgradnja finansira iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), graditi upravo u Ulcinju, i dodao da će se nakon donešene Odluke Skupštine opštine Ulcinj o prenosu prava nad zemljištem na kojem će se graditi vrtić, i zvanično stvortiti uslovi za pripremu projektnog zadatka i izradu glavnog projekta. 

Na sastanku su utvrđeni pravci djelovanja kako bi se ubrzala izgradnja područne jedinice JU OŠ “Bedri Elezaga” u Sukobinu, pri čemu je ministar Šehović naglasio da će Ministarstvo obezbijediti uslove za realizaciju projekta u najkraćem roku. 

On je izrazio spremnost da posjeti opštinu Ulcinj i obiđe sve obrazovno-vaspitne ustanove. 

Predsjednik Cungu je rekao da Opština prepoznaje značaj dobre saradnje sa Ministarstvom prosvjete i ulaže napore da kroz zajedničke aktivnosti obezbijedi bolji kvalitet obrazovanja djece iz ove opštine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.