Rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u Ministarstvu i Vojsci: Osnovana Stambena zadruga „Odbrana“
Foto: Gov.me

Konkretan korak

Rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u Ministarstvu i Vojsci: Osnovana Stambena zadruga „Odbrana“

Ministar odbrane, Predrag Bošković i predsjednik Sindikata Vojske Crne Gore, Mladen Burić, potpisali su danas Ugovor o osnivanju Stambene zadruge „Odbrana“. Cilj osnivanja Zadruge je rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

Bošković je kazao da osnivanjem Zadruge, Ministarstvo pokazuje svoju spremnost za socijalni dijalog, i to sa onima kojima interes nije medijska promocija, već konkretno djelovanje u rješavanju suštinskih potreba pripadnika Vojske i Ministarstva odbrane.

On je dodao da se dogovor o osnivanju Zadruge gradio dugo i temeljno, što govori o istinskoj brizi za rješavanje stambenih pitanja zaposlenih i poboljšanje njihovog ukupnog standarda. 

Ministar je naglasio da Vojska Crne Gore predstavlja Crnu Goru na najbolji mogući način, u misijama i u najtežim situacijama, kao što su elementarne nepogode koje su pogađale našu zemlju. 

„Siguran sam da ova država zna kako da se na najbolji način oduži svakom pripadniku Vojske Crne Gore. A gdje to može biti, nego u rješavanju jednog od osnovnih prava - prava na stan“, zaključio je ministar Bošković.

Zahvaljujući se na razumijevanju za probleme koje imaju, potpukovnik Burić je izrazio zadovoljstvo zbog formiranja Zadruge. On je kazao da će Sindikat Vojske Crne Gore dati svoj puni doprinos u realizaciji ovog projekta, kako Ugovor ne bi ostao mrtvo slovo na papiru. 

Ministar je najavio, u saradnji sa Ministarstvom finansija, izgradnju stanova za pripadnike Vojske i Ministarstva u Danilovgradu i Podgorici (Zagorič), a u saradnji sa Opštinom Tivat, na Lekovića barakama. 

Finansiranje tekućeg poslovanja Stambene zadruge „Odbrana“ obezbijediće se iz sredstava članarina zadrugara. Pojedinačni osnivački ulog fizičkih lica iznosi 10 eura, koji mora biti uplaćen u roku od 30 dana od dana osnivanja SZ „Odbrana“.

Ministarstvo odbrane će sredstva za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u Ministartsvu i Vojsci obezbjeđivati u okviru godišnjih budžeta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.