Dejan Savićević: Zvezda može protiv svakog da igra
Dejan Savićević

Dejan Savićević: Zvezda može protiv svakog da igra

Dejan Savićević je poželio ovom timu Crvene zvezde da bude pametniji nego što je bio njegov prije 28 godina u duelu sa Kelnom.

Imala je Crvena zvezda te 1989. godine 2:0 iz Beograda. Imala je i Savićevića, Stojkovića, Prosinečkog Pančeva u timu. Ali, imala je i dječjih bolesti...

Te godine crveno-bijeli su igrali sa Kelnom u osmini finala Kupa UEFA, a u narednu rundu otišli su Nemci. Tim u kojem su bili Ilgner, Litbarski, Gec pobijedio je u revanšu sa 3:0.

U četvrtak Crvena zvezda ponovo igra sa Kelnom, a Dejan Savićević se u intervjuu "Mozzart sportu" prisjetio bolnog poraza od prije 28 godina i poslao važnu poruku fudbalerima koji će za dva dana izaći na travu 'Rajn enerdži stadiona'. 

"Ovom timu Crvene zvezde samo želim da bude pametniji nego što smo to bili mi. Poslije velikih 2:0 u Beogradu, kada sam ja postigao dva gola, mi nismo otišli u Keln na međunarodnu utakmicu, nego na izlet. To je bila lijepa šoping tura. Običan vašar i to nam se obilo o glavu", prisjetio se Savićević detalja iz 1989.

Taj poraz kao da je ojačao Crvenu zvezdu. 

"Da nije bilo tog Kelna, ne bi bilo ni Barija. Poslije te utakmice promijenila se organizacija kluba. Kao što rekoh, svačega je bilo u Kelnu. Bili smo u istom hotelu s navijačima i prijateljima kluba. Velika gužva, nismo bili koncentrisani. Tada smo dobili lekciju iz koje smo svi mnogo naučili. Od tada nas je klub 'blindirao'. I godinu dana kasnije smo bili šampioni Evrope". 

O novom meču Savićević kaže: 

"Zvezda može protiv svakog da igra. Pokazali su to protiv BATE Borisova, zatim Krasnodara i Sparte. Nema potrebe da se plaše. U ovoj grupi Arsenal, ma kakav bio, veliki je favorit. Vidjećemo trku u troje za tu drugu poziciju. Vjerujem da Zvezda može, da ima kvalitet. E sada je pitanje da li će se kockice složiti. Znam da je u Srbiji velika euforija, ali ne treba proglašavati smak svijeta i ako Zvezda ne dočeka proljeće. Iskorak je već napravljen. Ali treba pokušati, treba sve uraditi. Ne treba ni potcijenjivati Keln zbog slabih rezultata".

 

B92

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.