Maroviću država oduzela imovinu u vrijednosti 1,1 milion eura
Svetozar Marović

Potvrdio njegov advokat

Maroviću država oduzela imovinu u vrijednosti 1,1 milion eura

Država Crna Gora oduzela je dio imovine bivšeg visokog državnog funkcionera Svetozara Marovića koju je ranije blokirao Viši sud, jer nekadašnji funkcioner crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista nije uplatio u budžet 1,1 miliona evra, potvrdio je njegov advokat Zdravko Begović.

Marović se na tu uplatu obavezao sporazumom o priznanju krivice za višemilionsku štetu, počinjenu malverzacijama sa državnim nekretinama u Budvi, javlja Beta.

On je državi trebalo da uplati 1,1 milion eura, što on nije učinio, pa mu je ranije blokirana imovina oduzeta na zahtuev Specijlanog tužilaštva, kazao je podgoričkom "Danu" Begović.

"Pošto je istekao rok za uplatu novca, predviđen sporazumom o priznanju krivice, hipoteka na imovinu moga klijenta je aktivirana i država može na taj način da se naplati", rekao je on.

Begović je rekao da je država Crna Gora upisala opterećenje od 1.096 miliona eura radi obezbueđenja potraživanja.

On je dodao da se Marović nalazi na liječenju u Beogradu i da je njegovo zdravstveno stanje pogoršano.

Sporazumom o priznanju krivice predviđeno je oduzimanje 11.885 kvadrata šuma, livada i pašnjaka, kao i pet vikendica koje Marovići imaju u Budvi.

Bivši potpredsjednik DPS-a je sa Specijalnim državnim tužilaštvom sklopio dva sporazuma o priznanju krivice, u kojima je potvrdio da je bio na čelu budvanske, kriminalne organizacije koja je budžet te opštine oštetila za više desetina miliona eura.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.