Demokrate: Sa DF-om je završena svaka komunikacija, nismo predlagali platformu
Demokrate

Oštro reagovali

Demokrate: Sa DF-om je završena svaka komunikacija, nismo predlagali platformu

Tekst iz današnjeg izdanja Pobjede pod naslovom „Amfilohije miri Bečića sa Mandićem i Kneževićem“ brutalna je neistina, zlonamjerno smišljena udbaška podmetačina od prvog do posljednjeg slova. Jedino tačno u cijelom tekstu, koji su prenijeli brojni portali, su imena i prezimena, a koliko je izmišljen cijeli sadržaj pomenutog teksta, čudi da su i imena pogodili, navodi se u saopštenju Demokrata.

Podsjećamo, Pobjeda je jutros objavila  da je Demokratska Crna Gora Alekse Bečića pripremila platformu o saradnji sa Demokratskim frontom, Socijalističkom narodnom partijom i Demosom, a posrednik koji bi trebalo da miri posvađanu opoziciju je mitropolit crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije.

"Nikakvu platformu oko koje je cijela pomenuta izmišljotina sazdana, Demokrate nisu predlagale, niti imaju namjeru da predlažu.  Ništa manja neistina je i ona o namjeri mirenja sa liderima DF", kazale su Demokrate.

Kako dodaju to se neće desiti, jer su sa liderima DF završili svaku komunikaciju.

"Da su ove laži u biti i perfidne govori i činjenica da rubriku „politika“ u Pobjedi uređuje jedan saradnik DPS-a iz opozicije koji navodno ima sjajne konenkcije i odnose sa Crkvom, a sa druge strane lažima uvlači Crkvu u dnevno-političke svrhe. 

Crkve i vjerske zajednice dobro znaju da Demokrate nikada niti sa jednim njihovim predstavnikom nijesu razgovarale o dnevnoj politici, niti imaju namjeru da to čine. Uvlačiti crkve i vjerske zajednice na ovaj način u dnevnu politiku je besprizorno i bestidno i predstavlja udar na crkve i vjerske zajednice i na sve njihove vjernike. Saglasno Ustavu Crne Gore, politici nije mjesto u Crkvi, a ni Crkvi u politici. Demokrate nemaju šta da dodaju tom ustavnom načelu, a ni da oduzmu od njega.

Cilj ovog udbaškog teksta, koji je pisan u izbornom štabu DPS-a, uz saradnju sa jednim saradnikom DPS-a iz opozicije, je da se lažima pokuša nanijeti šteta Demokratama u Tuzima i Petnjici. Međutim, ništa od toga – previše su se građani Crne Gore nagledali ovakvih i sličnih spinova da bi reagovali na način kako to očekuju OKG i njena ispostava u Pobjedi.

Ovakvim neistinama u stilu 90-ih godina i njihove epohe rata za mir, Pobjeda nesvjesno najavljuje poraz DPS-a. Nama ostaje samo da konstatujemo da po ko zna koji put u svojoj skorijoj istoriji, a slijedeći sramna naređenja vlasnika iz Organzovane kriminalne grupe, Pobjeda pokazuje namjeru da ime promijeni u Poraz", navodi se u reagovanju Demokratske Crne Gore.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.