Čujović: Nazivi vozila su bili šifre za transakcije
Miloš Čujović

Čujović: Nazivi vozila su bili šifre za transakcije

Preslušavanjem tajno snimljenih razgovora juče je u Višem sudu nastavljeno suđenje Nebojši Boškoviću i Milošu Čujoviću, koji se terete da su sa tuđih računa skinuli više od milion eura

Prema navodima optužnice, Boškoviću i Čujoviću je, u prevari umišljajno pomogla okrivljena Nataša S. Golović.

Šifrovani razgovori

Tokom pretresa u razgovorima između optuženih mogle su se čuti riječi ,,servis“, ,,BMW X6“, ,,BMWX5“, ,,Nata“, ,,Mujo“. Bošković i Golović nijesu sudu dali objašnjenje šifri, dok je Čujović pojasnio šta znače.

''Novčane transakcije označavane su kao ,,BMW X5“ i ,,BMW X6“, ,,Nata“ je označavala mejl, ,,Mujo“ mejl pod nazivom Sulejman veličanstveni i ,,servis“ je označavao banku'', pojasnio je Čujović.

Kako je kazao Čujović, marke vozila zapravo su bile transakcije novca.

''Sad brzo stiže X6, saobraćajna je kod Nate. Javi čim uzmeš X5, sadržaj je jedne od poruka koju je Čujović poslao osobi sa kojom je sarađivao'', moglo se čuti u preslušanim razgovorima.

On je pojašnjavajući ovu poruku, kazao da u toj konverzaciji poručuje da brzo stiže transakcija i da je nešto vezano za nju na mejlu.

''Zovi Natu, odmah, tamo sam joj poslao za tebe nešto važno - navodi se u drugog poruci koju je Čujović slao NN osobi. U drugoj poruci ,,Šta kažu za X6, čeka u 12 za drugi auto“, Čujović je objasnio da se dogovarao oko transakcije.

Pojasnio je i da poruka ,,Otvorio je restoran drug je li? Ako mu ne ide posao u BUG neka ide u MK“, Čujović objašnjava da je to značilo se ne otvara račun u Bugarskoj nego u Makedoniji.

Optuženi Bošković i Golović kazali su juče da ne znaju na šta su se odnosili razgovori između njih dvoje. Postupak vodi sutkinja Vesna Moštrokol.

 

Pobjeda

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.