Protest u VMŠ: Studenti neće tri dana da putuju u PG, porazna činjenica

Neprihvatljivo za njih

Protest u VMŠ: Studenti neće tri dana da putuju u PG, porazna činjenica

Studenti Visoke medicinske škole u Beranama organizovali su juče protest u toj ustanovi negodujući što je odlučeno da se veći dio nastave odvija u Podgorici, a ne u tom gradu.

Rekli su da su obaviješteni da bi trebalo da putuju tri dana sedmično u glavni grad na predavanja, što je za njih neprihvatljivo, piše Pobjeda.

Studenti su najavili da će danas doći na Medicinski fakultet, te da će od nadležnih tražiti pojašnjenje na koji način će riješiti pitanje njihovog smještaja u Podgorici.

Programom je propisano da se ponedjeljkom, utorkom i srijedom odvija nastava u Podgorici na Medicinskom fakultetu i u Kliničkom centru, a četvrtkom i petkom da bude u Beranama.

"Obaviješteni smo da nedjeljno tri dana treba da putujemo u Podgoricu kako bismo tamo slušali predavanja. To je, zaista, porazna činjenica, jer je 90 odsto novoupisanih studenata sa sjevera Crne Gore", rekla je studentkinja Hana Milak.

Ona je rekla da su fakultet u Beranama upisali isključivo zbog blizine, jer nemaju dovoljno novca da studiraju u nekim drugim gradovima. Bilo bi, smatra ona, racionalnije da je profesorima obezbijeđen smještaj u Beranama, i prevoz.

"Zato još jednom apelujemo na nadležne da nam omoguće da nastavu pohađamo u Beranama, onako kako je to rađeno minulih godina. Ukoliko se to ne desi, primorani smo da preduzimamo neke radikalnije mjere, ili da se ispišemo sa ovog fakulteta", kazala je ona.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.