Ustavni sud odlučio da je Čađenović nezakonito u pritvoru
Mihailo Čađenović, Foto: Princip

Usvojena žalba

Ustavni sud odlučio da je Čađenović nezakonito u pritvoru

Odbrana očekuje da odmah bude pušten.

Vijeće Ustavnog suda za odlučivanje o ustavnim žalbama u sastavu predsjednica Mevlida Muratović predsjednica i sudije Miodrag Iličković i Budimir Šćepanović usvojilo je ustavnu žalbu koja se odnosi na pritvor Mihaila Čađenovića.

To je Anteni M potvrdio Čađenovićev advokat Miroje Jovanović.

''Ustavni sud je utvrdio da je moj branjenik Mihailo Čađenović nezakonito u pritvoru. Da sve ide po Zakonu i kako treba da bude u pravnoj državi, on bi već danas bio pušten. Ali ipak, to se sada može odugovlačiti malo pa se njegovo puštanje može desiti sjutra, može i za trui dana, ali je neminovno da mora da bude pušten'', saopštio je Jovanović.

217687366258450511371523860208497246079658o

''Očekujemo naravno što hitnije njegovo puštanje na slobodu. Ne želim ni da mislim o opciji da neće biti pušten, jer bi to značilo da ga nelegalno drže u pritvoru'', kazao je Jovanović.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.