Pribilović: Težimo  javnoj upravi u kojoj je građanin na prvom mjestu
Foto: Gov.me

Svečano otvoren 24. INFOFEST

Pribilović: Težimo javnoj upravi u kojoj je građanin na prvom mjestu

24. Festival informatičkih dostignuća, koji se održava pod sloganom ''Digital Highway'', svečano je otvoren u nedjelju, 24. septembra u Budvi. Festival je otvorila ministarka javne uprave, Suzana Pribilović.

I ove godine  INFOFEST će okupiti oko 1000 registrovanih pojedinačnih učesnika, a predstaviće se 42 institucije i najznačajnije kompanije iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, iz zemlje i svijeta.

"Festival informatičkih dostignuća je najznačajnija manifestacija ovog tipa u regionu, a odlukom Vlade Crne Gore proglašen je manifestacijom od državnog značaja'', istakli su iz Ministarstva javne uprave.

''Danas kada živimo u digitalnom svijetu, tehnologija je prodrla u gotovo sva područja i pore ljudskog djelovanja, zadatak nas kao kreatora javnih politika, ali i kompanija i stručnjaka, da pratimo potrebe građanina i privrede i donosimo rješenja koja štede vrijeme, skraćuju procedure, olakšavaju život. Za cilj kojem kao Ministarstvo javne uprave težimo da imamo efikasnu i servisno orjentisanu javnu upravu, u kojoj je građanin na prvom mjestu, krucijalno je da mijenjamo svijest o važnosti upotrebe novih tehnologija, da mijenjamo utabane prakse i stalno radimo na osmišljavanju novih načina transformacije koji doprinose efikasnijim servisima i uslugama'', kazala je ministarka javne uprave.

Iskorostila je ovu priliku da se zahvali organizatoru na njihovom marljivom doprinosu i višegodišnjoj saradnji.

''Takođe, htjela bih da se zahvalim svim učesnicima, naročito onima koji dolaze iz inostranstva, a koji su nam se pridružili i došli da podijele svoja dragocjena iskustva, najbolje prakse  i ideje. Upravo je to dodata vrijednost i ovog Infofesta, što okuplja najveće stručnjake iz područja tehnologije, kako bismo zajedno shvatili potencijal tehnologije za našu budućnost u svim sferama rada i života. Uvjerena da će ovogodišnji Infofest doprinijeti kvalitetnoj razmjeni, mišljenja i iskustava, iznalaženju novih tehnoloških rješenja, a posebno u dijelu efikasnijih javnih uluga 24. Festival informatičkih dostignuća proglašavam otvorenim!'', navodi se u saopštenju.

INFOFEST organizuju Ministarstvo za javnu upravu i kompanija Biznis Link iz Beograda.

Festival traje do 30. septembra.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.