Mjanmar: Pronađene grobnice sa 28 žena i dječaka Hindusa
Mjanmar

Mjanmar: Pronađene grobnice sa 28 žena i dječaka Hindusa

Mjanmarska policija je danas saopštila da je našla najmanje 28 ubijenih Hindusa, žena i dječaka, u dvije masovne grobnice na sjeveru zemlje, a vlasti za ubistva krive muslimanske pobunjenike.

Policijski zvaničnik Zajar Nijein rekao je da su grobnice nađene u nedjelju u državi Rakajn i da se u njima nalaze tijela 20 žena i osam muškaraca. Vjeruje se da je sahranjeno još tijela.

Vladin Komitet za informacije saopštio je na svom profilu na Fejsbuku da su svi muškarci dječaci, od kojih su šestorica mlađi od 10 godina.

Policija za ubistva krivi pobunjeničku grupu Vojska spasa Rohindža (ARSA).

Oko 100 Hindusa je nestalo kada su muslimanski pobunjenici napali najmanje 30 policijskih stanica 25. avgusta, a snage bezbjednosti vjeruju da su nađena tijela nekih od njih.

Vojska je u odgovoru na napad odgovorila "operacijama čišćenja", a od tada je spaljeno više od 200 sela muslimanskog naroda Rohindža, a oko 420.000 njih je pobjeglo u susjedni Bangladeš, javlja Beta.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.