Žalba na odluku o pritvoru Pavlovićima; Tragaju za još dva pomagača

Ubistvo Borete i Zečevića

Žalba na odluku o pritvoru Pavlovićima; Tragaju za još dva pomagača

Branilac Boška i Ilije Pavlovića, koje Specijalno tužilaštvo dovodi u vezu sa ubistvom Budvanina Đorđa Borete i državljanina Srbije Dragana Zečevića u decembru prošle godine advokat Ranko Radonjić, uložio je žalbu na pritvor njegovim klijentima koju je preksinoć odredio Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, pišu Dnevne novine.

Braći Pavlović se na teret stavljaju krivična djela teško ubistvo, stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija.

Kako je Dnevnim novinama saopštio Radonjić, njegovim klijentima pritvor do 30 dana je određen po tri osnova, i to zbog mogućeg uticaja na svjedoke, bojazni od ponavljanja krivičnog djela, kao i mogućnosti bjekstva.

“Žalba je uložena, očkujemo odluku u ova dva dana”, kazao je Radonjić.

Pavlovići su uhapšeni u četvrtak nakon što je tokom pretresa više objekata u Budvi pronađena veća količina opreme, oružja i municije za koje nijesu izdata odobrenja za posjedovanje.

“Po nalogu Specijalnog državnog tužioca službenici Specijalnog policijskog odjeljenja obavili su pretres više objekata u Budvi, za koje je postojao osnov sumnje da su ih pojedine osobe, pripadnici kriminalne organizacije koja djeluje na teritoriji više primorskih opština, koristila za skrivanje predmeta i sredstava za izvršenje teških krivičnih djela”, navodi se u saopštenju Specijalnog državnog tužilaštva i Uprave policije.

Boreta i Zečević stradali su 7. decembra prošle godine u bašti lokala “Trofej” u Bečićima, kada je ubica iz automatske puške nasumice pucala u goste lokala. Dvije muške osobe sa kacigama na glavi na motoru prošle su pored kafića, a zatim je jedna od njih iz automatske puške kalašnjikov zapucala. Tada je ranjen i Ivo Stanišić.

Suđenje povodom njihovog ubistva počeće 3. oktobra. Optužnicom tužilaštva do sada je obuhvaćeno pet osoba, od kojih su tri u bjekstvu.

Na optuženičkoj klupi naći će sedržavljanin BiH Vladimir Šmanja (34) i Miljan Bulatović (36) iz Niša, koji su navodno pratili Boretu, po nalogu naručioca ubistva, čije ime za sada nije poznato.

Tužilaštvo ih tereti za stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.