Teška materijalna situacija: Porodica Nilević iz Kuča moli za šporet na drva
Foto: Banka Hrane

Teška materijalna situacija: Porodica Nilević iz Kuča moli za šporet na drva

Nalazimo se u jako teškoj situacij, mi smo roditelji petoro maloljetne djece i jedva sastavljamo kraj sa krajem. Živimo od socijalne pomoći koja iznosi 160 eura, a to je dovoljno samo za hranu, kazao je Luka Nilević.

Luka, otac i suprug radi privatno za dnevnicu, fizički ali sada nema ni takvog posla. Po struci je automehaničar, a nekada je radio kao vozač kamiona i ovim putem bi molio za posao, kazali su iz Banke hrane.

Ova porodica je suočena sa velikim poteškoćama, a najveći problem trenutno im prestavlja što nemaju šporet na drva, dobro bi im došli i kreveti za spavanje.

Ova porodica od namještaja ima samo trosjed na kome spava majka sa dvoje djece. Otac i troje djece spavaju na podu, na sunđerima. Jedan od velikih problema ovoj porodici predstavlja i što nemaju kupatilo već koriste poljski WC.

"Najstari sin Marko je sada u trećem razredu OŠ "Djoko Prelevic" -Ubli, a Vasilije je počeo u prvi razredu iste skole. Putuju kombijem koji finasira opstina Podgorica 5 km. Problem je sinu koji je u prvom razredu što nastava traje od 8 :10 h, a onda čeka do 13 h da ih kombi doveze kući. Škola nam predlaže da im uplaćujemo 20 eura za hranu mjesečno, ali mi taj novac nažalost nemamo'', objašnjava Luka.

Porodici bi, kako su kazali iz Banke hrane, značajna pomoć bila u stvarima za pokućstvo ( čaše ,tanjiri escajg ,šerpe, posteljina, pokrivaći,) kao i garderobi i obući za djecu.

Djeca su uzrasta 9,6,5,3,1god,

Brojevi obuće 35,33,28,25.

Žiro račun za pomoć je kod Prve banke br 535-0400200941878-91 na ime Luke Nilevića

SvI koji mogu i žele  pomoći porodici Nilević od Banke hrane CG mogu dobiti  kontakt putem e-maila [email protected], mob tel  +382 69 495 680 ili u inboksu na Fejsbuk stranici.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.