CPC: Kako bi zemlju uveo u haos, Amfilohije dijeli javnost
Crkva na Ćipuru

CPC: Kako bi zemlju uveo u haos, Amfilohije dijeli javnost

Kao odgovor na sva zla i nevolje koje snalaze našu zemlju i narod od strane cetinjske filijale beogradske patrijaršije, mitropolit Mihailo sa svještenstvom Crnogorske Crkve služiće svetu liturgiju u nedjelju, 1. oktobra, s početkom u 10 sati, saopšteno je iz CPC.

"U dvorskoj crkvi na Ćipuru, na Cetinju  biće održan i parastos kralju Nikoli i kraljici Mileni Petrović. Bog je veliki, a pastironačelnik cetinjske filijale Amfilohije nije njegov pomazanik, čemu je on lično dokaz. Tri decenije nas napada svom silinom subverzivnih instrumenata. I uprkos i njemu i njegovima, Crna Gora je povratila suverenitet, a Crnogorska crkva autokefalnost, duhovni autoritet i kompetencije, zbog čega i jesmo Bogu zahvali, što nam daje mahove. Amfilohije namjerno i podmuklo, u kontinuitetu decenijama, vulgarnim, bezočnim i besprizornim radnjama i izjavama radikalizuje javnost s namjerom da zemlju uvede u haos," navodi se u saopštenju.

"Monopolisao je kultno mjesto na Rumiji, i limenim objektom na njenom vrhu, zapriječio izlazak barskim i krajinskim muslimanima i katolicima na Trojičin dan. Crnogorcima se izruguje dovodeći ih u vezu s domaćom životinjom koja je sinonim intelektualne tuposti i pokornosti. Vrijeđa Crnogorce islamske i katoličke vjeroispovijesti odričući im nacionalnost, jer kao muslimani nijesu kršteni i miropomazani, odnosno, kao katolici kršteni i miropomazani u beogradskoj patrijaršiji," navodi se u saopštenju CPC.

Oni navode da se Amfilohije umiješao u raspravu o simbolu koji treba vratiti na rekonsturisanu Sahat kulu u Podgorici.

Kažu da vrijeđa Podgoričane islamske vjere, tvrdeći neistinu da su podgoričke džamije preslojile pravoslavne crkve, i da krst sljeduje na islamskome vakufu, Sat kuli Osmanagića.

"Ovakvim djelima i izjavama šalje  mračnu poruku, sije strah, i nemušto poziva na progon Crnogoraca, svih muslimana i katolika i uništenje Crne Gore. Nažalost, s ruke su mu vlasti koji mu tepaju da je uvaženi i ugledni građanin, i kako vele, prema brojnim anketama jedna od najuticajnijih vjerskih ličnosti u Crnoj Gori, čemu se očito dive," saopšteno je iz CPC.

Antena M

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.