Kabl Marea ispod Atlantika prenosi 71 milion videa u HD formatu

Doprinijeće da mreža postane pouzdanija

Kabl Marea ispod Atlantika prenosi 71 milion videa u HD formatu

Ispod Atlantskog okeana danas je završeno postavljanje novog kabla za brzi prenos podataka, dugog više od 6.000 kilometara.

Predstavnici kompanija Facebook i Microsoft pridružili su se guverneru američke države Virdžinije i dvojici senatora u Vilijamsburgu da proslave završetak postavljanja tog kabla, prenosi N1info.

Kabl se proteže od Bilbaoa u Španiji do Virdžinija Biča na istočnoj obali SAD. Preko njega može da se prenosi 160 terabita po sekundi, što je 16 miliona puta brže nego prosječna kućna internet konekcija ili gledano drugačije može da prenosi istovremeno 71 miliona videa u HD formatu.

Kabl je nazvan Marea, što na španskom znači plima. To je zajednički projekt kompanija Microsoft, Facebook i globalne telekomunikacione kompanije Telxius.

Ovaj kabl odgovoriće na rastuću tražnju za infrastrukturom širom svijeta, a takođe će doprineti da mreža postane pouzdanija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.