Josip Đurašković

Demokrate o Zakonu

"DPS bi da zaokruži otimačinu u Crnoj Gori"

Nakon svih pohara privrednih subjekata i neuspješnih privatizacija u Crnoj Gori, Demokratska partija socijalista, za koju se ne zna je li manje demokratska ili manje poštuje ustavni princip socijalne pravde, planira da usvoji skandalozni Predlog zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, ocijenjeno iz Demokratske Crne Gore.

"Ovi zakonom, ako glasačka mašinerija pritisne taster u utorak, na perfidan način bi se izolovao uticaj lokalnih samouprava. Svakome je jasno da se to naročito radi zbog opština u kojima su izgubili vlast na posljednjim sprovedenim lokalnim izborima - u Budvi, Kotoru i Herceg Novom", kazao potpredsjednik barskih Demokrata, Josip Đurašković.

On ističe da građani pamte i vide rezultate vladajuće partije od ratnohuškačkih do privatizacionih, kojima su uništili privredu i doveli radnike do egzistencijalnog sloma, a sada usvajanjem ovakvog zakona, svjesni da im se bliži kraj dugogodišnjoj vladavini, žele da zaokruže otimačinu u Crnoj Gori.

"Jedva čekaju da pod svoju šapu potpuno stave Buljaricu, Kraljičinu plažu kod Čanja, aerodrom Tivat, Luku Bar i ostale atraktivne lokacije. Ujedno, otimanjem privatne imovine naravno da žele da uvećaju svoja lična enormna bogatstva", navodi Đurašković.

Demokrate smatraju da se usvajanjem takvog skandaloznog zakona, DPS  ne obazire na interese građanki i građana Crne Gore, već samo na lične interese rukovodeće klike.

"Centralizacijom, uprkos kršenju Ustava Crne gore i usvojenoj Evropskoj povelji o lokalnoj samoupravi u Skupštini Crne Gore, DPS dovodi stanovnike u opštinama u poziciju da za ograđivanje imanja i druge saglasnosti moraju putovati u Podgoricu i izlagati se dodatnim troškovima i to u ovako lošoj ekonomsko-socijalnoj situaciji, u koju su dovedeni upravo politikom vladajuće partije.Zašto ćutite, OO DPS Bar i vaši privesci?! Da li je urodila plodom disciplinska mjera u vidu prijetnje zbog vašeg stava u vezi sa Lukom Bar ili odobravate usvajanje ovako skandaloznog zakona", pita Đurašković.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.