Američki bombarderi  na pragu Sjeverne Koreje

Američki bombarderi na pragu Sjeverne Koreje

Američki bombarderi letjeli su danas blizu Sjeverne Koreje da pokažu da "predsjednik SAD ima mnoge vojne opcije" na raspolaganju kojima može da odgovori na svaku prijetnju, saopštio je Pentagon.

Bombarderi vazduhoplovnih snaga SAD "lanser B-1B", u pratnji borbenih aviona F-15C, preletjeli su iznad međunarodnih voda blizu obale Sjeverne Koreje, prenosi Skaj njuz.

Pentagon je to nazvao pokušajem demonstracije niza vojnih opcija koje ima predsjednik SAD Donald Tramp.

To je najsjeverniji dio demilitarizovane zone Sjeverne Koreje iznad kojeg je letio neki američki vojni avion u 21. vijeku, dodaje se u saopštenju.

Portparolka Pentagona Dejna Vajt izjavila je da let bombardera pokazuje "ozbiljnost s kojom SAD uzimaju nemarno ponašanje Sjeverne Koreje".

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.