Počela sa radom nova propelerna pumpa na Solani

Počela sa radom nova propelerna pumpa na Solani

Poslije dvije nedjelje od početka radova na instaliranju pumpe, na pumpnom sistemu Đerane, danas je puštena u rad nova pumpa.

Svježa morska voda sistemom kanala već danas ulazi u  bazene Ulcinjske Solane, što će omogućiti da Nacionalni parkovi Crne Gore koji upravljaju ovim područjem, na adekvatan način realizuju aktivnosti koje se odnose na održavanje i unaprijeđivanje uspostavljanjenog ekosistema Solane.

Pored postojeće koja je u ispravnom stanju, montiranjem nove pumpe osiguraće se kontinuitet uspostavljanja potrebnog režima vode u periodima koji su najzahtjevniji za održavanje bioloških optimuma potrebnih za boravak ptica na Solani, kao i za ostale segmente biodiverziteta.

morskavodakrenulakasolanskimbazenima

„Nabavkom i korišćenjem nove pumpe stvoreni su uslovi za kvalitetnije i sigurnije snabdijevanje prostora Solane svježom morskom vodom, u cilju zaštite i održavanja cjelokupnog ekosistema Solane u narednom periodu“, kazao je direktor Elvir Klica.

Sredstvima koje je obezbijedila Vlada Crne Gore, kako navodi, izvršena je nabavka pumpe, a  poslove vezane za njenu nabavku i instaliranje je realizovala stečajna uprava solane, uz pomoć angažovanih stručnih lica.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.