Ženka labradora postala heroj, spasila 52 života nakon zemljotresa
Foto: Twitter

Meksiko

Ženka labradora postala heroj, spasila 52 života nakon zemljotresa

Ženka labradora po imenu Frida je postala svjetski poznata nakon što je predsjednik Meksika pohvalio njeno zalaganje u akcijama spašavanja nakon razornog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju.

Fridu je angažovala meksička mornarica i dresirala je za misije spašavanja i potragama za nestalima nakon prirodnih katastrofa, prenosi Gardijan.

Akcije sedmogodišnje Fride su u centar pažnje dospjele kada je prije dvije nedjelje zemljotres pogodio okolinu grada Oahake. Tada je, u punoj opremi i zaštitnim naočarima na njušci Frida pronašla tijela nestalih u ruševinama jedne zgrade.

pri53842676

Foto: Twitter

Zemljotres jačine 7.1 stepeni Rihterove skale pogodio je Meksiko u utorak i odnio više od 250 života.

Korisnici društvenih mreža iz Meksika su davali predloge da se lik hrabre labradorke nađe na novčanici od 500 pezosa, prenosi N1.

Kabinet predsjednika Meksika Enrikea Penje Nieta je na Tviteru pohvalio napore i hrabrost labradorke.

"Ovo je Frida. Ona je dio mornarice i pomogla je da se sačuvaju 52 života u različtim prirodnim nepogodama u zemlji", navodi se u tvitu.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.