Danilovgrad: Otvoreni IPA Međunarodni sportsko – rekreativni susreti
Sa otvaranja, foto:Mup

Danilovgrad: Otvoreni IPA Međunarodni sportsko – rekreativni susreti

U susret 2. oktobru, Danu unutrašnjih poslova, na Policijskoj akademiji u Danilovgradu se održavaju IV IPA Međunarodno sportsko – rekreativni susreti koji su otvoreni jutros. Organizator ovog sportskog takmičenja je IPA Sekcija Crna Gora.

Na sportskim susretima učestvuju ekipe iz IPA sekcija Crna Gora, Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Makedonija, koje se takmiče u sportskom streljaštvu, stonom tenisu, šahu i pikadu.

Na otvaranju Međunarodnih sportsko – rekreativnih susreta govorili su generalni direktor Direktorata za poslove nadzora Ministarstva unutrašnjih poslova Danilo Ćupić, predsjednik Opštine Danilovgrad Branislav Đuranović i predsjednik IPA Sekcije Crna Gora Vojslav Dragović, a u ime takmičara iz drugih zemalja prisutne je pozdravio predsjednik IPA Moskovske regije Ivan Gregorijevič Sardak.

Prema riječima Ćupića, manifesticija predstavlja još jednu u nizu aktivnosti u cilju punog ostvarivanja misije na kojoj je IPA nastala i koju uspješno ostvaruje, a za zadatak, osim međusobne razmjene stručnih iskustava, ima i promociju sporta, zdravih stilova života i timskog duha, upućujući na zajedništvo i saradnju.

"Na susretima ove vrste nije važno ko će pobijediti u kojoj sportskoj disciplini, jer pobjednici ste svi koji se družite i razvijate solidarnost, koja je prijeko potrebno u savladavanju svakodnevnih problema ove časne ali i izuzetno odgovorne profesije.Upravo su manifestacije ovog tipa idealan način da se putem nadmetanja u sportskim disciplinama naprave novi i ojačaju postojeći mostovi policijskog prijateljstva i međunarodne saradnje, koja je u doba dominacije transnacionalnog kriminaliteta i te kako potrebna. Savremeni kriminalitet ne zna za granice, a ovdje ostvareni kontakti i stečena prijateljstvo mogu samo ojačati kapacitete za dugu i istrajnu borbu. U tom pravcu imate punu podršku Ministarstva", naglasio je Ćupić.

danilocupic

Danilo Ćupić

Kako je kazao, MUP  će nastaviti da podržava ovakve i slične projekte i manifestacije, uz  očekivanje da će ovogodišnji susreti biti prilika koja potvrđuje opravdanost širom svijeta prepoznata krilatice „Služimo kroz prijateljstvo“, kojom se IPA kiti i pod kojom djeluje.

Učesnici ove manifestacije su nakon otvaranja prisustvovali predavanju na temu štetnosti konzumiranja psihoaktivnih suspstanci i prezentaciji alpinističkih vještina, kao promociji zdravih stilova života, a u sklopu realizacije projekta „Zajedno protiv droge“ što je i slogan ovogodišnjih IPA sporskih susreta.

U okviru dijela posvećenom bezbjednosti saobraćaja, IPA članovi Moto kluba Bezbednost iz Beograda i Moto kluba Bezbjednost iz Herceg Novog imali su prezentaciju bezbjedne vožnje motora.

Na završnoj ceremoniji pobjednicima će, nakon takmićenja, biti podijeljene diplome i medalje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.