Crna Gora pouzdan član Ujedinjenih nacija
Vujanović sa Generalnim sekretarom Ujedinjenih Nacija

Vujanović sa Guterešom

Crna Gora pouzdan član Ujedinjenih nacija

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović se juče u sjedištu Ujedinjenih nacija sastao sa Generalnim sekretarom Ujedinjenih Nacija Antonijom Guterešom.

Vujanović je saopštio odlučnost Crne Gore da i nadalje bude pouzdan član UN-a odgovorno učestvujući u svim njenim aktivnostima i programima.

"Iskazao je poštovanje za djelovanje predstavništva specijalizovanih agencija UN u Crnoj Gori uvjeren da će se partnerstvo sa njima uspješno nastaviti. Naglasio je podršku reformama UN koja je predstavljena od strane Generalnog sekretara i koja treba da u uslovima brojnih globalnih izazova obezbijedi veći uticaj i efikasniju poziciju sistema UN-a. U tom smislu iskazao je zadovoljstvo sastankom država članica UN-a koje su podržale snažniju ulogu Generalnog sekretara u realizaciji ovakve vizije djelovanja UN-a.", saopšteno je iz kabineta predsjednika države.

Generalni sekretar UN-a je iskazao uvjerenje da će Crna Gora nastaviti svoj posvećen i odgovoran odnos članice UN-a i naglasio poštovanje za podršku koju je dobio od Crne Gore za projekciju snažnije pozicije UN-a u odgovoru na globalne izazove sa kojima je međunarodna zajednica suočena.

Na sastanku je učestvovao ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.