Lavrov:Ohladiti glave, neprihvatljivo početi rat na Korejskom poluostrvu
Sergej Lavrov, foto:Reuters

U sporu da posreduju neutralne evropske zemlje

Lavrov:Ohladiti glave, neprihvatljivo početi rat na Korejskom poluostrvu

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je potrebno "ohladiti glave" u nuklearnom sporu sa Sjevernom Korejom i raditi na jačanju kontakata američke administracije i vlade u Pjongjangu.

Lavrov je rekao na marginama 72. zasijedanja Generalne skupštine UN rekao da je neprihvaljivo samo posmatrati nuklearna i vojna kockanja Sjeverne Koreje, ali da je takođe neprihvatljivo početi rat na Korejskom poluostrvu.

Šef ruske diplomatije je dodao da bi bilo dobro da u tom sporu posreduju neutralne evropske zemlje.

On je rekao da je sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom razgovarao o posredovanju i da će, ako dobije takav zahtjev, pokušati da ga ispuni.

Ranije je američki predsjednik Donald Tramp, obraćajući se Generalnoj skupštini UN, nazvao sjevernokorejskog predjsednika Kim Džong Una "čovjekom-raketom koji ispunjava misiju samoubice".

Tramp je rekao i da će Sjeverna Koreja, ukoliko ugrozi SAD, biti uništena.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.