Vuković:Opozicija „nikako da izađe iz vlastitih zabluda“

Poruke predstavnika EU očekivane

Vuković:Opozicija „nikako da izađe iz vlastitih zabluda“

Pozivi Delegacije Evropske unije u Podgorici opoziciji da prekine bojkot parlamenta i vrati se u skupštinske klupe očekivani su, jer EU nije adresa kojoj opozicioni predstavnici mogu da plasiraju svoje neozbiljne političke projekte – kazao je za Pobjedu Miodrag Vuković, poslanik DPS-a.

Predstavnici EU poručili su na sastancima sa opozicionim liderima prethodnih dana da je važno da sve političke stranke konstruktivnom diskusijom traže rješenje za trenutnu političku situaciju, ali da takva diskusija treba da se odvija u Skupštini.

Vuković kaže da su svi ambasadori EU samo ponovili stavove koje saopštavaju tokom čitave godine – da opozicija treba da se vrati u parlament, da su izbori bili legitimni, slobodni i demokratski, te da treba poštovati institucije i biti odgovoran prema biračima.

–Najinteresantnije u čitavoj priči je to što pozivi opoziciji da se vrati u parlament stižu sa svih adresa, a oni hoće nešto što sistem ne poznaje.Neće u parlament, već traže da Vlada raspiše izbore. Javnost je zbunjena, jer Vlada ne raspisuje izbore, nego drugi organi. Vlada je izvršni organ parlamenta – istakao je Vuković za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, opozicija „nikako da izađe iz vlastitih zabluda“.

- Zar su očekivali da im EU povjeruje da je Crna Gora u dubokoj političkoj krizi? Crna Gora nije u krizi, već je u krizi politička alternativa. Neko drumom, neko šumom. Crna Gora zna svoj put, a za mnoge od njih nema pomoći – rekao je Vuković, navodeći da će i predstavnici ambasade SAD uputiti isti poziv opoziciji.

Predstavnici Delegacije EU saopštili su, nakon razgovora sa opozicionim liderima, da je važno da sve političke stranke učestvuju u konstruktivnoj diskusiji sa ciljem da se nađe rješenje za trenutnu političku situaciju u Crnoj Gori, što su, kako navode, i poruke koje su se mogle ranije čuti od visoke predstavnice - potpredsjednice Mogerini, komesara Hana i predsjednika EP Tajanija.

- Takve diskusije treba da se održe u Skupštini i do rješenja treba da dođe Crna Gora kao zemlja koja pregovara o članstvu u Evropskoj uniji - navodi se u saopštenju.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.