Ovo su pravi mladi heroji Crne Gore!

Sea Dance i CKB

Ovo su pravi mladi heroji Crne Gore!

Sinoć su u Podgorici, u hotelu Hilton, uručena priznanja pobjednicima konkursa „Mladi Heroji“, koji su pokrenuli Sea Dance festival i Crnogorska komercijalna banka.

Cilj konkursa je da se u vrijeme kada je dosta primjera narušenih izvornih vrijednosti u društvu, pronađu pravi mladi heroji u Crnoj Gori i predstave javnosti kao uzor svojim, ali i budućim generacijama. Nagrade ovogodišnjeg konkursa otišle su u ruke tri mlada heroja iz oblasti kulture, umjetnosti i kreativne industrije, i društvenog aktivizma.

Nagrade iz kategorije ,,Kultura, umjetnost i kreativna industrija” pripale su učenici rožajske gimnazije ,,30. septembar” Amini Kuč, kao i reditelju Ivanu Marinoviću, dok je nagrada iz oblasti ,,Društveni aktivizam” otišla u ruke Đorđa Murišića.

Svečanosti uručenja nagrada u hotelu Hilton prisustvovali su naši poznati glumci, muzičari, umjetnici i naučnici, te balerine baletske škole ,,Princeza Ksenija”, polaznici škole pjevanja ,,D-moll”, kao i studenti Univerziteta Crne Gore, umjetnici sa Fakulteta za likovnu umjetnost. Mlade heroje sinoć je podržao i dio tima crnogorske kadetske košarkaške reprezentacije koji su u avgustu osvojili srebro na Evropskom prvenstvu u Podgorici.

Mlada pjesnikinja Amina Kuč, dobitnica je lokalnih, državnih i regionalnih nagrada među kojima je i prvo mjesto na međunarodnom 24. poetskom konkursu „Desanka Maksimović“. Sa samo 15 godina objavila je zbirku stihova ,,Duša od stakla”, a osim ljubavi prema poeziji, Amina u posljednih nekoliko godina aktivno doprinosi svojoj zajednici kroz rad na pripremi manifestacija, pjesničkih večeri, pozorišnih predstava namijenjenih djeci sa posebnim potrebama i vulnerabilnih grupa.

Nagradu na sinoćnjoj ceremoniji Amini je uručila njena profesorica Mirsada Bibić Šabotić, koja pomno prati rad ove mlade pjesnikinje i koja joj je pružila prijateljsku i finansijsku podršku u objavljivanju njene prve zbrike stihova.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.