Milioniti putnik prošao kroz terminal
foto: Aerodromi Crne Gore

Rekord na aerodromu Tivat

Milioniti putnik prošao kroz terminal

Aerodrom Tivat je danas, prvi put u istoriji, dočekao milionitog putnika, saopštili su iz Javnog preduzeća Aerodromi Crne Gore, navodeći da očekuju da će ova godina biti još jedna u nizu rekordnih, i po obimu saobraćaja i po finansijskim pokazateljima.

Milionitog putnika, Eleonor Fenlon, koja je doputovala iz Londona, sačekao je na platformi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić, menadžment preduzeća, kao i direktorica Nacionalne turističke organizacije, Željka Radak Kukavičić.

U saopštenju se navodi da je jubilarnoj putnici uručen i nagradni vaučer za boravak u renoviranom hotelu „Aleksandar“ na budvanskoj rivijeri, koji može da iskoristi tokom iduće ljetnje sezone.

Orlandić je kazao da je u pitanju veliki dan za Aerodrom Tivat i cijelo preduzeće.

„Ovo je uspjeh svih nas. Ovo je dan kada moramo da budemo ponosni na svakog našeg radnika i na sve koji su doprinjeli da se ovakav uspjeh ostvari“, rekao je Orlandić.

Prema njegovim riječima, to su sjajni rezultati, „ali i rezultati koji obavezuju i učinićemo sve da unaprijedimo naše usluge i da budemo što bolji“.

„Do kraja godine očekujemo da opslužimo oko dva miliona i 100 hiljada putnika na oba naša aerodroma, što je apsolutni rekord, a milionitog putnika na Aerodromu Podgorica očekujemo krajem godine“, istakao je Orlandić.

Radak Kukavičić je kazala da Crna Gora bilježi konstantni porast turističkog prometa o čemu, kako je navela, najbolje govore i podaci o broju prevezenih putnika na crnogorskim aerodromima koji predstavljaju krucijalnu kariku u unaprjeđenju turističkog proizvoda destinacije.

"Unaprjeđenje aviodostupnosti jedan je od naših strateških ciljeva na putu da Crnu Goru učinimo cjelogodišnjom turističkom destinacijom. Trenutno su Aerodromi Tivat i Podgorica povezani sa po 40 destinacija, prisutno je 70 aviokompanija, što našu destinaciju čini dostupnijom turistima iz Evrope iz cijelog svijeta“, navela je Radak Kukavičić.

Aerodromi Crne Gore će, prema najavama, do kraja godine opslužiti preko dva miliona putnika, na oba crnogorska aerodroma.

„Pa će tako 2017. godina biti još jedna u nizu rekordnih i po obimu saobraćaja i po finansijskim pokazateljima“, kaže se u saopštenju.

Rtcg/Mina biznis

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.