Pavićević: Nadam se dobrim rezultatima CDU-a, to može biti dobro za CG
Foto: crnogorska.me

Izbori u Njemačkoj

Pavićević: Nadam se dobrim rezultatima CDU-a, to može biti dobro za CG

Predsjednik poslaničkog kluba CDU u parlamentu njemačke savezne države Saksonija-Anhalt, gospodin Siegfried Borgwardt, ugostio je političkog savjetnika predsjednika Crnogorske, Vladimira Pavićevića, u glavnom gradu ove savezne države Magdeburgu.

''U zgradi parlamenta gospoda Borgwardt i Pavićević razgovarali su o kampanji i izborima za njemački Bundestag koji će biti organizovani u nedjelju 24. septembra, a posebno o programu CDU koji je pripremljen za period od 2017. do 2021. godine. Posebni dio razgovora bio je usmjeren ka političkim prilikama u Crnoj Gori i pripremama za predsjedničke izbore koji će u Crnoj Gori biti organizovani u prvoj polovini 2018. godine'', saopšteno je iz Crnogorske.

Pavićević je nakon razgovora izjavio da podržava svoje kolege iz CDU i da se nada njihovom uspjehu na izborima u nedjelju.

„Nadam se vašem dobrom rezultatu i da ćete dobiti priliku da nakon ovih izbora još jasnije utičete na politiku u Njemačkoj, ali i na politiku Evropske unije. Za Crnu Goru to može naročito da bude važno s obzirom na cilj da Crna Gora bude sledeća država koja će postati članica Evropske unije“, rekao je Pavićević.

borgwardt2768x905

''Pavićevića je u Magdeburgu ugostio i gospodin Markus Kurze, poslanik u parlamentu države Saksonija-Anhalt, kao i funkcioneri CDU Sven Rautmann i Mario Zeising. Posebni dio programa posjete Njemačkoj Pavićevića usmjeren je ka praćenju kampanje pojedinih kandidata za članove Bundestaga. U samom finišu kampanje Pavićević će pratiti aktivnosti sadašnjeg poslanika u Bundestagu i kandidata za novi mandat, gospodina Tina Sorgea'', navodi se u saopštenju.

Posjeta Pavićevića Njemačkoj završava se sastancima koji će u ponedjeljak biti organizovani u Berlinu. 

Ovaj program dio je aktivnosti Crnogorske kojima naša politička partija želi da stvori uslove za partnerstvo sa njemačkom CDU i drugim evropskim partijama koje su članice Evropske narodne partije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.