Danas u Podgorici Povorka ponosa
Ilustracija

Montenegro prajd

Danas u Podgorici Povorka ponosa

Peta po redu povorka ponosa u Crnoj Gori - Montenegro prajd biće održana danas u Podgorici, gdje se očekuje učešće više stotina LGBTIQ pripadnika iz Crne Gore i regiona.

Povorka će početi u 12 časova, na platou ispred Skupštine Crne Gore, odakle će učesnici krenuti u šetnju.

Ovogodišnja maršuta još nije poznata, ali je iz Kvir Montenegro organizacije, koja organizuje povorku, saopšteno da će biti drugačija u odnosu na prethodne.

OVE ulice će u Podgorici biti zatvorene zbog Povorke ponosa

Ovogodišnja Povorka ponosa biće šesta po redu koja je održana u Crnoj Gori. Prvu je u Budvi 24. jula 2013. godine organizovao LGBT Forum progres, kada je više stotina protivnika tog događaja napalo učesnike, pri čemu je bilo dvadesetak povrijeđenih i uhapšenih, podsjeća agencija Anadolija.

Druga Parada ponosa održana je Podgorici 20. oktobra iste godine, obezbjeđivalo je oko 2.000 policajaca, a na više lokacija u glavnom gradu zabilježeni su incidenti. 

Treća Parada, koja je 2. novembra 2014. godine održana u Podgorici pod sloganom "Tradicionalno ponosni", završena je bez incidenata, baš kao i prethodne dvije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.