DF: Prvo selektivni, pa trajni povratak u parlament
Mandić i Knežević

Nova strategija

DF: Prvo selektivni, pa trajni povratak u parlament

Demokratski front će se, ukoliko ostatak opozicije odbije njihov poziv za zajedničko djelovanje, vratiti u parlament već početkom oktobra, saznaje Pobjeda od više izvora iz opozicije.

Prema strategiji koju je pripremio vrh Demokratskog fronta, nakon isteka 1. oktobra ta politička grupacija će još jednom - posljednji put - pozvati ostatak opozicije na razgovore o platformi o zajedničkom djelovanju.

 ''Ukoliko ostatak opozicije, kao što se očekuje, odbije platformu ili se ne pojavi na razgovorima, DF će donijeti odluku o selektivnom prekidu bojkota, koji bi do lokalnih izbora u novembru prerastao u trajni'', rekao je izvor Pobjede blizak Demokratskom frontu.

Manevar sa selektivnim prekidom bojkota je, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, osmišljen da bi se ublažili udari Demokrata Alekse Bečića, ali i opozicionih medija koji se snažno protive prekidu bojkota.

Demokrate su preko svog potpredsjednika Moma Koprivice nedavno poručile da ,,ko prekine bojkot direktno je u koaliciji sa Milom Đukanovićem i Duškom Markovićem“, što su u Demokratskom frontu tumačili kao najavu koordiniranog napada ukoliko se najjača opoziciona grupacija vrati u parlament.

U Frontu, međutim, smatraju da im opozicione kolege nijesu pružile adekvatnu podršku u borbi protiv Đukanovića, da je bojkot parlamenta ogolio DF kao jedinu metua napada Specijalnog tužilaštva i da zbog toga frontovci trpi veliku štetu i gube političkiu rejting, dok dio opozicije, prevashodno Bečićeve Demokrate, ubiru poene i otimaju glasače Mandiću i njegovima.

Ukoliko se DF vrati u parlament, njihovim putem će najvjerovatnije poći i poslanici novoformirane Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović i Goran Radonjić. Sa prekidom bojkota je saglasan i poslanik Aleksandar Damjanović, dok mogućnost povratka nije isključila ni Socijalistička narodna partija. ''Ono što je izvjesno je da se DF neće vratiti sam'', rekao je izvor Pobjede.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.