Budva: Pavlovići uhapšeni zbog sumnje da su pomagali ubicama Borete
Ilustracija

Pronađena veća količina opreme, oružja i municije

Budva: Pavlovići uhapšeni zbog sumnje da su pomagali ubicama Borete

Braća Ilija i Boško Pavlović uhapšena su juče u Budvi zbog sumnje da su logistički pomogli ubistvo Đorđa Borete, 7. decembra 2016. godine.

U istom vatrenom obračunu tada je stradao srpski državljanin Dragan Zečević i ranjen Budvanin Ivo Stanišić.

Prema optužnici, na njih je sa motocikla pucao Vasilje Rafailović, dok je za volanom bio Ratko Vušović.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja obavili su pretres više objekata u Budvi, za koje je postojao osnov sumnje da su ih pojedina lica, pripadnici kriminalne organizacije koja djeluje na teritoriji više primorskih opština, koristila za skrivanje predmeta i sredstava za izvršenje teških krivičnih djela, saopšteno je iz Specijalnog državnog Tužilaštva i Uprave policije.

Pretres je,kako se dodaje, obavljen u saradnji sa službenicima Sektora kriminalističke policije, Posebne jedinice policije i Centra bezbjednosti Budva, na osnovu naredbi za pretresanje Višeg suda u Podgorici.

"Tokom pretresa pronađena je veća količina opreme, oružja i municije za koje nijesu izdata odobrenja za posjedovanje oružja.Nakon izvršenih pretresa, dva lica (I.P. I B.P.) lišena su slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična djela - stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i ekspolozivnih materija. Oni će uz krivičnu prijavu biti predati Specijalnom državnom tužilaštvu", navedeno je u sapštenju.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" u istoj akciji budvanski policajci pronašli su  ukradeni automobil u kojem je bilo ostavljeno oružje i fantomke.

Istražitelji vjeruju da je to spremljeno za likvidaciju jedne od bezbjednosno interesantnih osoba sa područja te opštine, a koja pripada takozvanom škaljarskom klanu.

Prema istiom izvoru, automobil je pronađen u naselju Rafailovići.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.