Uprkos bojkotu nastavljena realizacija obaveza u cilju demokratskog i ekonomskog razvoja
Priznanje Crnoj Gori za ključni doprinos bezbjednosti i stabilnosti regiona

Sastanak Đukanović-Palmer

Uprkos bojkotu nastavljena realizacija obaveza u cilju demokratskog i ekonomskog razvoja

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović primio je danas direktora kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt Departmentu Metjua Palmera sa delegacijom.

Sjedinjene Američke Države snažno su zainteresovane za očuvanje stabilnosti regiona Zapadnog Balkana  afirmaciju demokratskih vrijednosti, čemu je Crna Gora i njena državna politika dala ključni doprinos u prethodnom periodu, ocijenjeno je na sastanku. Iskazano je i očekivanje da Crna Gora kao pouzdan partner i članica NATO bude i dalje važan promoter takve politike u regionu, saopšteno je iz DPSa nakon susreta.

Kako se navodi u daljem tekstu saopštenja, iskazano je obostrano zadovoljstvo visokim nivoom odnosa dvije države, koje je potvrđeno i nedavnom posjetom potpredsjednika SAD Crnoj Gori , kao i ukupnom podrškom SAD-a u najvažnijim trenucima novije crnogorske istorije.

Đukanović je zahvaljujući na pažnji koju američka administarcija posvećuje prilikama u Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana, strateški važnim ocijenio kontinuitet tog partnerstva i nastavak pune integracije Zapadnog Balkana u porodicu razvijenih civilizacija, kao garanta stabilnosti i prosperiteta.

Đukanović je upoznao sagovornika i sa aktuelnim političkim prilikama u našoj zemlji i ukazao na hendikep sa kojim se suočava državna politika nakon regularno održanih parlamentarnih izbora.

"Uprkos opozicionom pokušaju da bojkotom skrate mandat Parlamentu, odlučnošću i umiješnošću državne politike nastavljena je realizacija obaveza iz agende demokratskog i ekonomskog razvoja Crne Gore. Istovremeno iskazali smo spremnost za dijalogom sa opozicijom u cilju integracije u proces vođenja državne politike u institucijama sistema, kazao je predsjednik DPS-a.

Susretu generalnog direktora kancelarije za Jugoistocnu Evropu u Stejt Departmentu Metjua Palmera sa predsjednikom Đukanovićem , prisustvovala je i ambasadorka SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.