Odluka Vlade: 10 hiljada eura pomoći Meksiku nakon zemljotresa
Foto:gov.me

Solidarnost

Odluka Vlade: 10 hiljada eura pomoći Meksiku nakon zemljotresa

Vlada Crne Gore je na dašanjoj sjednici odlučila da izdvoji 10.000 eura kao izraz solidarnosti i simbolične pomoći Sjedinjenim Meksičkim Državama.

Novac je izdvojen za sanaciju posljedica elementarnih nepogoda koje su pogodile ovu prijateljsku državu - saopšteno je nakon sjednice.

Ulcinjska rivijera Karismi 30 godina u zakup

Na sjednici kojom je predsjedavao premijer Duško Marković a na predlog Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, Vlada je usvojila Izvještaj o rezultatima pregovora po osnovu međunarodnog javnog tendera za davanje u dugoročni zakup zemljišta u svojini države Crne Gore i objekata u svojini HTP „Ulcinjska rivijera“ AD, Ulcinj i donijela Odluku o davanju u dugoročni zakup tog kompleksa.

"Odlukom se konzorcijumu Karisma Hotels & Resorts, koji se prijavio kao jedini ponuđač na javnom tenderu, daje u dugoročni zakup, na 30 godina, zemljište u opštini Ulcinj ukupne povšine 122.214 m², vlasništvo države Crne Gore, čiji je korisnik HTP „Ulcinjska rivijera“ AD, Ulcinj, na kojem se nalazi kompleks hotela „Olympic“, „Bellevue“ (depadansi Cer, Borik i Avala), objekat restorana i drugi prateći sadržaji, vlasništvo „Ulcinjske rivijere“. Minimalna zakupnina za period trajanja zakupa od 30 godina iznosi 450.000 eura godišnje, a Investicioni program predviđa, u periodu od 2017 – 2019. godine, investicije u visini od 16,24 miliona eura, unapređenje kvaliteta i poslovanja postojećih objekata kompleksa do nivoa četiri međunarodne zvjezdice", saopšteno je.

41sjednicaVladeCG8

Sa današnje sjednice

Osim navedenog, planirana je i izgradnja novih objekata, tako da nakon ispunjenja lnvesticionog programa koji je projektovan na ukupan iznos od 31,84 miliona eura, kompleks do 2027. godine dostigne kapacitet od minimum 600 soba kategorije četiri međunarodne zvjezdice.

Geografsko označavanje crnogorskih vina

Vlada je danas donijela i Odluku o određivanju regiona za proizvodnju vina.

Ovim dokumentom su određeni regioni za proizvodnju vina koji predstavljaju jedinstveno geografsko područje, sa približno istim agroekološkim uslovima, karakterističnim sortimentom vinove loze i tehnologijom proizvodnje, koji opredjeljuju karakteristike vina.

"Donošenjem ove Odluke omogućeno je geografsko označavanje crnogorskih vina, koje je u potpunosti kompatibilno sa geografskim označavanjem vina u Evropskoj uniji. Za vino koje dobije zaštitu geografske oznake na nacionalnom nivou može se zatražiti zaštita i na nivou Unije i prije formalnog članstva Crne Gore u EU. Pored toga, stvara se osnov za efikasno funkcionisanje tržišta, ravnopravnu konkurenciju, očuvanje povjerenja i zaštitu interesa potrošača, te postiže bolja pozicioniranost i očuvanje reputacije crnogorskih vina na međunarodnom tržištu", pojašnjeno je nakon sjednice.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.