Maja Gojković u suzama napustila sjednicu
Foto: Z.Jovanović

Maja Gojković u suzama napustila sjednicu

Predsjednik Skupštine Srbije Maja Gojković zaplakala je danas tokom sjednice nakon što ju je poslanica DS Aleksandra Jerkov optužila da diskriminiše poslanicu DJB Ljupku Mihajlovski, koja je osoba sa invaliditetom.

Do sukoba je došlo nakon što poslanici Dosta je bilo nije data riječ iako se javila po Poslovniku.

Na to je reagovala Jerkov koja je rekla da Gojković vrijeđa dostojanstvo parlamenta i građana i da joj je Zoran Martinović naložio da ne daje riječ opozicionim poslanicima ni za repliku ni po povredi Poslovnika.

Na to je burno regovala Maja Gojković koja je rekla da su to najteže uvrede na njen račun, jer je optužena za diskriminicaju a i sama u porodici ima osobu sa invaliditetom. 

“Sram vas bilo”, rekla je Gojković poslanici Jerkov i rasplakala se i izašla iz sale.

Nakon toga je određena pauza.

Poslanici danas u parlamentu u načelu razmatraju predloge Zakona o osnovama sitema obrazovanja i vaspitanja i Zakona o visokom obrazovanju.

Novosti.rs

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.