Bošković: Crna Gora će nastaviti da promoviše prozapadne vrijednosti
Foto: Mod

Značajna saradnja CG i Austrije na polju odbrane

Bošković: Crna Gora će nastaviti da promoviše prozapadne vrijednosti

Crna Gora će nastaviti da promoviše prozapadne vrijednosti u regionu, kako bi doprinijela miru i stabilnosti, te opravdala status kredibilnog saveznika, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković, tokom sastanka sa novoizabranom ambasadorkom Austrije u Crnoj Gori, Ane Janković.

Kako je saopšteno iz ministrastva, Bošković je čestitao ambasadorki Janković postavljenje na novu dužnost, uz uvjerenje da će se saradnja koju su dvije zemlje ostvarile nastaviti istim kvalitetom i dinamikom.

"Bošković je posebno istakao značaj odbrambenih odnosa koje su Crna Gora i Austrija uspostavile od obnove crnogorske nezavisnosti, apostrofirajući saradnju u oblasti planinskog ratovanja. On se osvrnuo na multinacionalnu vojnu vježbu 'Zajednički izazov 2017', koja je nedavno realizovana u Crnoj Gori, tokom koje je naša zemlja još jednom potvrdila spremnost za jačanje dobrih odnosa sa državama partnerima, u cilju pružanja adekvatnog zajedničkog odgovora na savremene bezbjednosne izazove", navodi se u saopštenju.

Ministar je, kako se dodaje, iskazao uvjerenje da će se Plan bilateralnih aktivnosti za narednu godinu intenzivirati i proširiti na obostrani interes. 

"Bošković je naglasio da će Crna Gora nastaviti da promoviše prozapadne vrijednosti u regionu, kako bi doprinijela miru i stabilnosti, te opravdala status kredibilnog saveznika", kazali su iz ministarstva.

Janković je, dodaje se, posebno istakla saradnju koju su dvije zemlje ostvarile na polju odbrane i naglasila da će Austrija posvećeno raditi na njenom produbljivanju.

"Ona je navela i da će njena zemlja podržati Crnu Goru u nastojanju da ostvari jedan od svojih spoljnopolitičkih prioriteta, pridruživanje zajednici Evropske unije", navodi se u saopštenju.

Sagovornici su se, kako je ističe, saglasili da je saradnja Crne Gore i Austrije na izuzetno visokom nivou, te izrazili punu spremnost za njeno unaprijeđenje u oblasti odbrane, kroz implementaciju bilateralnih i multilateralnih projekata.

Pored ambasadorke Janković, sastanku sa ministrom Boškovićem je prisustvovao i izaslanik odbrane Austrije, pukovnik Tomas Ahamer (Thomas Ahammer).

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.