Muzičar Luka Radović novi predsjednik omladine cetinjske URA-e
Luka Radović

Muzičar Luka Radović novi predsjednik omladine cetinjske URA-e

Poznati cetinjski muzičar i umjetnik Luka Radović, koji je samo u posljednjih godinu dana imao preko 20 humanitarnih nastupa na kojima su prikupljena značajna sredstva za socijalno ugrožene porodice i oboljelu djecu, izabran je za novog predsjednika mladih cetinjskog odbora Građanskog pokreta URA.

Radović je završio specijalističke studije na Fakultetu vizuelnih umjetnosti (sa prosjekom 9.86), a kao student je osvajao brojna priznanja među kojima i prvu nagradu na KUM festu. On se publici predstavio sa dvije samostalne izložbe i desetak grupnih.

 Učestvovao je na Budvanskom festivalu i festivalu Sunčane skale. Autor je muzike i aranžmana songova za predstavu “Ruža sa dva mirisa”, kao i muzike za dokumentarni animirani film “Mirkova varoš”. Od nedavno se bavi stvaranjem ambijentalne i chill out muzike.

“Politika me nikada u životu nije previše privlačila, a ni danas se tu ništa nije promijenilo. Međutim, nisam mogao sjedjeti skrštenih ruku i posmatrati kako moj grad propada. Odlučio sam dati svoj skromni doprinos u pokušaju da Cetinje vratimo na staze stare slave, kako u ekonomskom, tako i u moralnom i duhovnom smislu. Siguran sam da Cetinje i Cetinjani zaslužuju mnogo više, stoga se iskreno nadam da će konačno pružiti priliku ljudima koji imaju znanje i volju da Cetinje naprave boljim i sigurnijim mjestom za život svih nas”, kazao je Radović.

 Cetinjska URA već od sjutra nastavlja sa terenskom kampanjom, u toku koje će “u svakom cetinjskom domu širiti ideju slobode”. “URA je da se ponosno, prkosno i cetinjski izborimo za naš grad!”, zaključili su u cetinjskom pokretu URA.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.