Crna Gora i Jordan  da unaprijede ekonomske odnose
Sa sastanka

Crna Gora i Jordan da unaprijede ekonomske odnose

Crna Gora i Jordan u narednom periodu treba da rade na daljem unapređenju ekonomskih odnosa dvije zemlje i u tom pravcu od izuzetnog značaja je Sporazum o ekonomskoj saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Hašemitske Kraljevine Jordan, koji je u fazi pregovaranja.

Generalni direktor za multilateralnu i regionalnu trgovinsku saradnju i ekonomske odnose sa inostranstvom Goran Šćepanović održao je danas sastanak sa ambasadorom Hašemitske Kraljevine Jordan Favazom Al-Eitanom.

Ambasador Al-Eitan iskazao je zainteresovanost za bolje upoznavanje sa investicionim ambijentom u Crnoj Gori i ocijenio da bi prisustvo zemalja koje čine AGADIR (Sporazum o slobodnoj trgovini između Jordana,Egipta, Maroka i Tunisa) na tržištu Crne Gore trebalo da bude veće

. Takođe,kako je saopštilo Ministarstvo ekonomije, iskazana je i otvorenost za pristup Crne Gore tržištu zemalja članica AGADIR-a.

Šćepanović je upoznao ambasadora Al-Eitana sa uslovima investiranja u Crnoj Gori, od kojih je veoma značajno to da domaći i strani investitori imaju jednak tretman.

Crna Gora, kako je dodao, konstantno radi na tome da unaprijedi poslovni ambijent kako bi postala konkurentnija i privlačnija za strane investitore.

Šćepanović mu je predstavio i programe podrške investotorima koje Ministarstvo ekonomije u kontinuitetu realizuje, uz podsjećanje da i drugi Vladini resori iz svojih oblasti sprovode slične mjere.

Na sastanku je razgovarano i ekonomskoj situaciji u Jordanu, koja je, prema riječima ambasadora, veoma otežana zbog velikog priliva emigranata iz Sirije i Palestine.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.