Šest nezaposlenih žena radno angažovane kroz program javnog rada “Izrada nakita i suvenira”

Promotivni štandovi otvoreni u ljetnjoj sezoni

Šest nezaposlenih žena radno angažovane kroz program javnog rada “Izrada nakita i suvenira”

NVO Mladi Romi je uspješno realizovala program javnog rada “Izrada nakita i suvenira” finansiran od Zavoda za zapošljavanje, Biroa rada Herceg Novi u kom su ukupno šest dugoročno nezaposlenih žena sa evidencije Biroa rada bile radno angažovane u periodu od tri mjeseca.

Kako je saopšteno iz ove NVO, eralizacija programa je započela 20 juna osnovnom obukom polaznica za izradu nakita i suvenira, kao i obukom za izložbu artikala na promotivnim štandovima.

Obuka za izradu nakita i suvenira se obavljala u prostorijama kreativne radionice Dorra Nuova u centru Herceg Novog .

"Polaznice su u radionici Dorra imale svakodnevno priliku da se upoznaju i razmjenjuju iskustva sa 26 svojih sugradjanki koje su polaznice projekta „Povećanje zapošljivosti dugotrajno nezaposlenih žena – Dorra Nuova“ koje su prethodno stekle zanimanje “Izradjivač/ica ukrasnih nakita i rukotvorina”.

Nakon završene praktične obuke, 6 polaznica je njihov angažman nastavilo na promociji programa i plasmanu nakita i rukotvorina na promotivnim štandovima", saopšteno je.

Promotivni štandovi otvoreni su u ljetnoj sezoni u Herceg Novom, Tivtu i Kotoru zahvaljujući podršci navedenih Opština.

Osim na štandovima, sve polaznice su imale priliku da svoje radove i kreacije prezentuju na nekoliko izložbi rukotvorina na Pinama u Tivtu, hercegnovskoj široj javnosti na izložbi u Igalu u julu, izložbama na Škveru u Avgustu, kao i na tradicionalnoj Fešti Primavera u Herceg Novom.

"Ovakve vrste programa podrške NVO Mladi Romi i Biroa rada Herceg Novi dorinose povećanju zapošljivosti žena, ne samo Romkinja već i drugih dugoročno nezaposlenih žena što je praksa koju želimo da njegujemo, ali istovremeno da radimo na dužem trajanju programa i obezbjedjivanju kontinuiteta", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.