Tornado na put BG-NS: Pogledajte reakciju vozača(VIDEO)
Foto:Screenshot

Tornado na put BG-NS: Pogledajte reakciju vozača(VIDEO)

Pogledajte strašno nevrijeme snimljeno iz automobila na autoputu Beograd - Novi Sad.

Srbiju je prije nekoliko dana zahvatilo veliko nevrijeme, praćeno izuzetno snažnim vjetrom, koje je premašivalo brzinu od 100 kilometara na čas. 

Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz automobila, na autoputu Beograd - Novi Sad, baš kad je dionicu puta zahvatilo jako nevrijeme, reklo bi se da je riječ o tornadu. 

Automobili su vozili u pravcu Novog Sada kada se odjednom smračilo! Vozači su najprije pažljivo vozili, da bi potom svi stali, uz upaljena svijetla, što je za svaku pohvalu.


Meteorolozi savjetuju da u ovakvim slučajevima nikako ne ulazite u trku sa tornadom, pre svega jer je njegova snaga velika, a i nikad se ne zna pod kojim uglom može da vas "sastavi", niti se sa sigurnošću može reći kojom putanjom će ići, prenosi Mondo.

Ako ste u pokretu, najbolja strategija je da vozite pod uglom od 90 stepeni u odnosu na tornado i tako održavate distancu u odnosu na ovaj vjetar.

Ako uočite da se sprema nevrijeme ili "pijavicu" najbolje je da stanete, napustite vozilo i zatražite zaklon. NIKAKO se ne treba sakrivati ispod automobila, jer bi vjetar, ako je dovoljno snažan, mogao da "poigrava" sa vašim automobilom.  

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.