Uzvraća udarac Hrvatima: Oglasila se Melanija povodom bilborda u Zagrebu
Foto: Fejsbuk

Uzvraća udarac Hrvatima: Oglasila se Melanija povodom bilborda u Zagrebu

Američki institut u Zagrebu je počeo da se reklamira koristeći fotografiju američke prve dame Melanije Tramp na svojim bilbordima, uz izuzetno dvosmislenu i čak, može se reći, uvrijedljivu poruku. Kao što se i očekivalo, ovakav potez nije mogao da prođe bez reakcije prve dame SAD.

"Zamislite koliko daleko možete dospijeti uz malo engleskog", stoji na plakatu koji je osvanuo na zagrebačkim ulicama.

Melanija je negodovala zbog takvog plakata, kako saznaje RTL, i zatražila je da se uklone i to u roku od 24 sata.

''Ta kompanija koja je radila tu marketing kampanju nije upoznata sa hrvatskim propisima, zakon o obaveznim odnosima i hrvatski kodeks o oglašavanju jasni su u tom pravcu da niko ne smije upotrebljavati lice, fotografiju nekog pojedinca u marketinške svrhe ako nema saglasnost tog pojedinca'', rekla je Nataša Pirc-Musar, advokat Melanije Tramp.

Vijest o plakatu prenijeli su brojni svjetski mediji i izazvala je puno komentara, pa čak i burnih reakcija.

''Ona je pogodna za provokaciju, za privlačenje pažnje, ali isto treba imati u vidu da poruka vrijeđa i omalovažava njen imidž koji ona mukotrpno gradi u američkoj javnosti'', izjavio je PR stručnjak Božo Skoko.

Inače, Fejsbuk post na stranici Američkog instituta u Zagrebu sa ovom reklamom je već ukinut i nije dostupan. Da li je uklanjanje već počelo?

 

Telegraf

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.