Knežević zatražio privođenje Miloša Jovanovića
Foto:Screenshot

Suđenje za pokušaj terorizma

Knežević zatražio privođenje Miloša Jovanovića

U podgoričkom Višem sudu danas je nastavljeno suđenja za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora.

Sutkinja Suzana Mugoša je odložila pretres za 21. septembar od 9 časova zbog brojnosti procesnih zahtjeva.

Optuženi Miloš Jovanović je izostao sa današnjeg ročišta i nije opravdao svoj izostanak.Tužilaštvo je predlažilo da se razdvoji postupak protiv Miloša Jovanovića, kako se postupak ne bi odugovlačio.

Optuženi Milan Knežević je zatražio da sud naredi njegovo privođenje i pritvaranje.

"To gdje se nalazi Miloš Jovanović zna samo tužilac Čađenović, jer mu je on obezbjeđivao dolazak. I Vi i tužilaštvo opstruirate ovaj postupak odbijajući medicinsko vještačenje zdravstenog stanja Miloša Jovanovića", kazao je Knežević. 

Advokati odbrane su zatražili i da Sud pribavi podatke iz podgoričog hotela ko plaća Jovanoviću smještaj kao i da li se Jovanović trenutno u tom hotelu nalazi.

Odbrana je ranije zatražila da se suđenje na neko vrijeme prekine zbog liječenja optuženog Bratislava Dikića ili da se postupak u odnosu na njega razdvoji. Specijalni tužilac Saša Čađenović smatra da je predlog za razdvanaje procesa i ukidanje pritvora Dikiću preuranjen.

Optuženi Bratislav Dikić je kazao da mu je ovaj sudski postupak bitan i da pristaje da se liječi u KCCG.

"Ovdje nije u pitanju samo hirurška intervencija, jer postoperativni proces će trajati i do šest mjeseci", kazao je Dikić. On je rekao da će pratiti suđenje sve dok bude mogao.

Dikić je kazao i da ne traži da se pusti na slobodu dok se sve ne razriješi, jer je nevin i samo traži da mu se dopusti liječenje.

"Pristajem na to da budem smješten negdje drugo u Podgorici a da idem u KC da se liječim"-kazao je on.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević.

Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina – lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.Suđenje je u julu odgođeno zbog zahtjeva advokata odbrane za izuzeće glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.