Nakon što su prihvatili izazov od 60 dana seksa sve se promijenilo
Ilustracija

15 godina u braku

Nakon što su prihvatili izazov od 60 dana seksa sve se promijenilo

Moj ljubavni život nije bio sjajan, sve dok na radiju nisam čula za izazov 60 dana seksa svaki dan. Pomislila sam, što da ne!

Moj suprug Džon i ja smo imali seks jednom nedjeljno. Ne zato što nismo bili zainteresovani za više seksa, već mnogo toga drugog. Imali smo četvoro djece od devet, sedam, pet godina i godinu dana, mnogo smo radili, krajem dana bili smo iscrpljeni. I ja sam bila na antidepresivima, što je uticalo na moj libido.

Pomilsila sam da bi izazov od 60 dana samo pomogao našem braku. Kada sam došla na posao, odmah sam pisala mužu i predložila mu avanturu. Zaintrigirala sam ga, predložio mi je da počnemo još te večeri. Pravila su bila sledeća: Imali bismo seks svih 60 dana, sa izuzetkom kad smo bolesni, ako putujemo, kada imam menstruaciju.

Prijalo nam je. Nije bilo onoga "Hoćemo li" svake večeri, podrazumijevalo se. A samo nekoliko dana poslije ulaska u eksperiment desilo se nešto zanimljivo - Džon je postao mnogo nježniji sa našom djecom kada bih ih uveče smještao u krevet. Kad sam mu to rekla, objasnio mi je da se osjeća opušteno, da mu nije važno koliko vremena imamo za spavanje, podrazumijevalo se da imamo seks svaku noć. Primjetili smo da smo opušteniji i po pitanju drugih stvari, seks je lučio hormaone sreće.

Sve je to uticalo ne samo na naše bolje raspoloženje, već i na to da se dublje povežemo. Noći su nam postale romantičnije. Masaža, muzika, sve je postalo sastavni dio naše svakodnevice. Gledajući druge parove, osjećali smo se važni. Bili smo sigurni da imamo više seksa od njih.

A kada je izazov bio gotov, nijedno od nas nije željelo da prestane. Odlučili smo da nastavimo. Sada imamo seks najmanje šest puta u nedjelji. I dalje osjećamo želju jedno prema drugome. U braku smo 15 godina, oboje se približavamo 40-im, proslavljamo peti mjesec kako svaki dan imamo seks. Vjerujem da ćemo i u budućnosti nastaviti sa ovom praksom. Ako sličajno i prestanemo, znam da ćemo nastaviti, piše Womenshealthmag.com, prenosi Žena Blic.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.