Bjelica: Zagovornik sam dijaloga, ne podjela
Duško Bjelica

Bjelica: Zagovornik sam dijaloga, ne podjela

Predsjednik Upravnog odbora (UO) Univerziteta Crne Gore (UCG) Duško Bjelica rekao je da je zagovornik dijaloga, protiv bilo kakve isključivosti i protiv podjela.

On je, odgovarajući na pitanje Pobjede da li će na današnjoj sjednici Senata inicirati smjenu rektorke UCG Radmile Vojvodić, kazao da njegova razmišljanja nijesu u tom pravcu.

Upravni odbor Univerziteta, rekao je, bavi se ozbiljnim radom. "Zagovornik sam dijaloga. Protiv sam bilo kakve isključivosti. I protiv podjela. Organ na čijem sam čelu i ja lično smo uvijek i od prvog momenta svih nesporazuma i van UCG i unutar UCG otvoreni za pregovore i za usklađivanje stavova. Mi ne vodimo medijske ratove", kazao je Bjelica.

On je rekao jedino žele da kao Upravni odbor, koji je zadužen da vodi poslovnu i upisnu politiku, to i rade na zakonit način.

"I po datim nam ovlašćenjima. Ja se ne bavim pretpostavkama, već činjenicama. O tome se nije razgovaralo na sjednicama Upravnog odbora", kazao je Bjelica.

Komentarišući izjavu rektorke da je potezom Upravnog odbora produbljena kriza upravljanja na Univerzitetu, čiji je cilj samo jedan scenario - njena smjena ili ostavka, Bjelica kaže da kriza upravljanja ne postoji.

Sjednice Upravnog odbora se, kako je objasnio on, redovno održavaju. "Ako to neko i želi, to će se spriječiti. Sjednice se zakazuju po potrebi u skladu sa statutom i poslovnikom o radu – kazao je on.

Za novo odlučivanje, dodaje, potreban je novi prijedlog "s tim što se ovdje ne radi o timu prorektora".

"To je floskula, radi se o pojedincima koji imaju funkciju prorektora. Oni se biraju kao pojedinci, a ne kao kolektivno tijelo. Njihov broj ne može biti veći od četiri, a može biti i jedan. O tome odlučuje Upravni odbor Univerziteta", kazao je Bjelica za Minu, prenosi Rtcg.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.