Udio u ''Srpskoj kući'' posvađao Srbe?
Foto: portalanalitika.me

Udio u ''Srpskoj kući'' posvađao Srbe?

Veći dio Kneževićeve Demokratske narodne partije nezadovoljan je udjelom te partije u vlasništvu nad objektom ,''Srpska kuća'' jer smatra da je ta institucija Srba iz Crne Gore monopolizovana od Nove srpske demokratije Andrije Mandića, saznaje Pobjeda.

Za Srpsku kuću Vlada Srbije je isplatila 3,4 miliona eura nikšićkom biznismenu Miodragu Daki Davidoviću. Taj objekat je u vlasništvu preduzeća čiji osnivači su 27 srpskih intelektualaca iz Crne Gore od kojih je samo jedan iz DNP-a, i to član Predsjedništva Vladislav Bojović.

Nezadovoljstvo je, prema pouzdanim saznanjima Pobjede, kulminiralo na sjednici Predsjedništva DNP-a održanoj u nedjelju kada je Mirjana Jančovska, predsjednica Asocijacije žena DNP-a, tražila da se Predsjedništvo izjasni o njenom prijedlogu da član Predsjedništva te stranke Vladislav Bojović vrati akcije Vladi Srbije koje kao jedan od osnivača posjeduje u ''Srpskoj kući''.

''Konkretan povod je monopolizacija od Mandića i imenovanje potpredsjednika Nove srpske demokratije Emila Labudovića za direktora ,,Srpske kuće“ bez ikakvih konsultacija sa ostalim osnivačima'', prenio je riječi Jančovske Pobjedin izvor iz DNP-a.

Kada se ukupna cifra koja je isplaćena za Srpsku kuću prenese na osnivački ulog dolazi se do zaključka da jedan osnivač posjeduje ulog u vrijednosti od – 126.000 eura.

Izvori Pobjede ukazuju na činjenicu da je od 27 osnivača ,,Srpske kuće“ njih deset direktno na visokim funkcijama u Novoj: Emilo Labudović i Slaven Radunović su potpredsjednici Nove, Milutin Đukanović predsjednik Izvršnog odbora, Budimir Aleksić predsjednik Političkog savjeta a članovi GO i funkcioneri su Bećir Vuković, Milorad Kadić, Pero Radonjić, Nataša Jevrić, Željko Komnenović i Goran Kiković. To faktički znači da visoki funkcioneri Nove raspolažu udjelom od čak 1.26 miliona eura.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.