Uragan Marija sve bliže Puerto Riku: Vjetrovi i do 260 kilometara na sat
Foto: weather.com

Uragan Marija sve bliže Puerto Riku: Vjetrovi i do 260 kilometara na sat

Snažni uragan Marija pogodio je sinoć Dominiku i nastavio se kretati ka Puerto Riku i Djevičanskim ostrvima, javlja Anadolija.

Američki nacionalni centar za praćenje uragana saopštio je da će uragan Marija, praćen snažnom olujom, danas pogoditi Puerto Riko gdje se očekuju vjetrovi brzine i do 260 kilometara na sat.

Uragan Marija već je prošao preko francuskog otoka Gvadelupe u kojem je najmanje jedna osoba poginula. Riječ je o uraganu pete kategorije koji prolazi preko Kariba samo dvije sedmice nakon uragana Irma.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutjeres juče je poručio da je UN spreman pomoći ostrvima koji su pogođeni razornim uraganima.

Guverner Puerto Rika Rikardo Roselo već je proglasio vanredno stanje na tom ostrvu, a američki predsjednik Donald Trump je naredio je federalnim vlastima SAD-a da pomognu ugroženom stanovništvu.

Olujni vjetrovi bi mogli podići vodostaj okeana na obalama Puerto Rika i do tri metra, upozorili su iz Američkog centra za uragane.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.