Najmanje 226 mrtvih u razornom zemljotresu u Meksiku
Foto:AA

Spasioci pretražuju ruševine

Najmanje 226 mrtvih u razornom zemljotresu u Meksiku

Najmanje 226 osoba poginulo je u razornom zemljotresu jačine 7,1 stepeni po Rihteru koji je sinoć pogodio centralne dijelove Meksika.

Predstavnici Civilne zaštite Meksika saopštili su da su do jutros ispod urušenih zgrada u Meksiko Sitiju i susjednim saveznim meksičkim državama izvukle tijela 226 poginulih, a da su spasilačke ekipe i dalje na terenu, javlja Anadolija.

Šef Civilne zaštite Luis Filipe Puente saopštio je da je u Meksiko Sityju poginulo najmanje 117, u Moralosu je poginulo 55, a 39 osoba je život izgubilo u saveznoj državi Puebla.

2017092022583195626030279Web

Foto:AA 

Epicentar zemljotresa registrovan je u blizini grada Raboso i na dubini od 51 kilometar.

Gradonačelnik Meksiko Sitija Migel Anhel Mancera rekao je da su se u tom gradu srušile 44 zgrade, dok je prilikom urušavanja jedne škole poginulo najmanje 22 ljudi, a više od 30 se vodi kao nestalo.  

Spasioci pretražuju ruševine djelimično srušene škole na jugu grada. Dvije djevojčice su navodno ostale zarobljene u ruševinama i uspjele su da pošalju poruku svojim rođacima.

2017092022583195626030280Web

Foto:AA 

Predsjednik Meksika Enrike Pena Nieto pozvao je građane da budu smireni i poručio da je prioritet da se nastavi potraga za nestalim osobama, a da će pomoć naknadno stići i do svih kojima je potrebna.

Polovina glavnog grada Meksika i skoro dvije trećine gradova u državi Morelos ostalo je bez struje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.